Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Innovativa startups

Vinnova arbetar med att utveckla och förbättra erbjudanden till nystartade innovativa företag så att de bättre passar målgruppens behov och Vinnovas uppdrag. Vår ambition är att kunna erbjuda attraktiva insatser som hjälper innovativa företag att driva samhällsomställning globalt. Vi kommer preliminärt att öppna ett nytt erbjudande riktat till innovativa startups hösten 2022.

Möjligheter till finansiering

För er som redan fått finansiering i Innovativa Startups steg 1 öppnar erbjudandet Innovativa Startups steg 2 i november.

Stödsystem för innovativa företag

För små företag finns det många aktörer i systemet som kan stödja och hjälpa er att utveckla ert bolag.

Verksamt har samlat offentliga finansieringsstöd och information om vad som är bra att tänka på när ni söker finansiering. 

Läs mer om finansiering på Verksamts webbplats 

Om ni vill söka finansiering från EU-programmen Horizon Europe, EIC, Eurostars och European Innovation Fund kan ni använda er till EU-SME support för kostnadsfri expertrådgivning. 

Läs mer på EUSME supports webbplats 

Runt om i Sverige finns inkubatorer, science-parks och innovationskontor som också kan vara till hjälp i er utvecklingsresa. 

Läs mer på Swedish incubators and science parks (SISP) webbplats 

Öppna ansökningstillfällen

27 dagar kvar
Innovativa Startups steg 2 våren 2022
Stänger om 27 dagar

För företag som behöver finansiering efter Innovativa startups steg 1

Tidigare ansökningstillfällen

Stängd
Innovativa startups steg 2
Stängde 16 mars 2021

Innovativa startups steg 2 riktar sig till företag som har genomfört projekt inom Innovativa startups steg 1. Här krävs en egen finansiering om minst 10 procent.

Stängd
Innovativa startups steg 1
Stängde 19 januari 2021

Nystartade företag som vill bidra till hållbar tillväxt på en global marknad och har en verksamhet baserad på nyskapande produkter eller tjänster kan söka bidrag.

Stängd
Innovativa startups steg 2
Stängde 25 augusti 2020

Innovativa startups steg 2 riktar sig till de företag som har genomfört projekt inom Innovativa startups steg 1.

Stängd
Innovativa startups steg 1 - våren 2020
Stängde 24 mars 2020

Är ni ett litet, nystartat företag som vill växa i Sverige och har en innovativ affärsidé som klarar sig i internationell konkurrens? I så fall kan erbjudandet Innovativa Startups vara något för er.

Stängd
Innovativa startups, steg 2 - vår 2020
Stängde 14 januari 2020

Innovativa startups steg 2 riktar sig till de företag som har genomfört projekt inom steg 1. Här krävs en egen finansiering om minst 10%.

Stängd
Innovativa startups, steg 1 - höst 2019
Stängde 27 augusti 2019

Finansiering för små nystartade företag som vill växa i Sverige och har en innovativ affärsidé som klarar sig i internationell konkurrens.

Stängd
Innovativa startups, steg 2 - vår 2019
Stängde 9 april 2019

Vi finansierar projekt hos företag som redan genomfört idéer inom satsningen Innovativa startups steg 1. Här krävs egen finansiering på minst 10 procent. 

Senast uppdaterad 22 november 2021

Diarienummer 2016-04714

Statistik för sidan