Innovativa startups:

Innovativa startups steg 1 (höst 2019)

Stängde 27 augusti 2019

I detta erbjudande inom Innovativa startups kan alla kategorier av småföretag söka, under förutsättning att eventuella partner- och anknutna företag tillsammans med sökande företag uppfyller personal- och omsättningskravet. Nytt för denna gång är att sökande företag ska bifoga en obligatorisk blankett om ägarbild och formella krav, som du hittar längre ner på den här sidan.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Ta fram prototyper, utveckla affärsmodellen eller skapa strategier för att skydda företagets nya lösning

Vem kan söka?

Små, nystartade företag som är yngre än fem år, har en omsättning lägre än två miljoner kronor per år och inte har delat ut vinst

Hur mycket kan ni söka?

I detta steg kan ni söka 300 000 kronor.

Viktiga datum

 • Förutsättningar för bidrag

  Nytt för detta erbjudande är att sökande företag ska bifoga en obligatorisk blankett kring ägarbild och formella krav, som du hittar under rubriken "Ladda ner bilagor" längre ner på den här sidan. På länken nedan kan du även läsa mer om EU:s definitioner om berättigande till bidrag.

  Läs mer om partner- och anknutna företag i EU:s SMF-definition

  Så här ansöker ni

  För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i ett ansökningsformulär i vår portal, Intressentportalen. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

  Ladda ner bilagor

  Här kan ni ladda ned de bilagor som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall.

  Påbörja ansökan i god tid

  Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i alla mallar kan ta flera dagar, eftersom de bygger på analyser ni ska göra. Börja därför ansökan i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle. När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag.

  Detta händer när utlysningen stängt

  När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt.

  När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

  Vem kan läsa er ansökan?

  Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

  Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

  Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

  Frågor?

  Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

  Vinnovas IT-support

  Tekniska frågor om Intressentportalen

  +46 8 473 32 99

  Finansierade projekt

  Diarienummer 2019-02707

  Statistik för sidan