Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Det här får du som medarbetare på Vinnova

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. Därför erbjuder vi bland annat förmånlig föräldraledighet, friskvård och flexibla arbetstider.

Friskvård

Vi vill bidra till en god hälsa och en sund livsstil hos våra medarbetare. Därför erbjuder vi bland annat två timmar friskvård per anställd och vecka, samt en friskvårdspeng på 3000 kronor per år som du får använda på valfri träningsform. Vi har även olika ergonomiska hjälpmedel som du kan låna på kontoret, såsom gåband, pilatesbollar och ståbrädor. Vi erbjuder också en lånecykel och möjlighet att få massage till ett väldigt förmånligt pris. På Vinnova har vi dessutom en aktiv friskvårdsförening som ordnar aktiviteter såsom kajakpaddling, brädspelskvällar och paddelturneringar.  

Hybrid och flexibilitet

Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Minst hälften av arbetstiden ska förläggas till vårt trivsamma aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56, som ligger ett par minuters promenad från Stockholms centralstation. Med flexibla arbetstider ger vi dig också chansen att själv planera din arbetstid för att skapa en bra balans mellan arbete och fritid. Du har även tillgång till de tekniska hjälpmedel som behövs för att kunna arbeta utanför kontoret.  

Förmånlig föräldraledighet

För att du lättare ska kunna kombinera föräldraskap och arbetsliv har du möjlighet att förkorta din arbetstid upp till 25% tills barnet är 12 år. När du är föräldraledig toppar vi också ersättningen du får från Försäkringskassan. För varje dag med föräldrapenning på sjukpenninggrundande inkomst, den så kallade SGI-nivån, ger Vinnova föräldrapenningtillägg, så att du erhåller ca 90% av din lön. 

Pensionsavtal

Som medarbetare på Vinnova omfattas du av det statliga pensionsavtalet med tjänste-, efterlevande- och sjukpension.

Försäkringar

Om en arbetsskada skulle inträffa har du en arbetsskadeförsäkring som ger dig ersättning. Du omfattas även av en tjänstegrupplivförsäkring som ger ekonomiskt skydd till efterlevande. För dig som är på tjänsteresa eller utsänd på utlandskontor erbjuds speciella försäkringar. 

Semesterdagar

Vinnova har generösa semestervillkor där antalet semesterdagar styrs av din ålder. Är du exempelvis över 30 år har du 31 semesterdagar, om du fyllt 40 har du 35 dagar. Vi har också ett arbetstidsavtal som medför lediga klämdagar och som nyanställd har du möjlighet till förskottssemester under ditt första anställningsår. 

Ersättning för sjuk- och hälsovård

Vinnova ersätter helt de kostnader för läkemedel som är receptbelagda och som omfattas av högkostnadsskyddet. Vissa delar av kostnaderna för annan hälso- och sjukvård ersätts också och vårt avtal ger dig rätt till vissa sjukvårdsbesök på betald arbetstid. Du kan vaccinera dig kostnadsfritt mot influensa och den fästingrelaterade sjukdomen TBE genom vår företagshälsovård. 

Sociala aktiviteter 

Utöver friskvårdsföreningen har vi en kulturförening och en bokklubb. Vi välkomnar dig också på olika personalaktiviteter som frukostar och fredagsfika. Två gånger i veckan får vi färsk frukt. 

Frågor?

Du är välkommen att kontakta oss om du undrar något. Observera att vi inte tar emot spontanansökningar utan hänvisar dig till våra lediga tjänster.

Annika Vermunt

HR-partner

+46 8 473 32 24

Senast uppdaterad 30 maj 2024

Statistik för sidan