Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Vi hjälper dig nå ut inom EU

På Vinnovas och Vetenskapsrådets kontor i Bryssel, SWERI, stödjer vi svenska aktörer som är intresserade av EU-finansiering inom forskning och innovation. Vi har ett stort nätverk och känner till forskningsprogram och finansieringsmöjligheter. Vi hjälper dig hitta rätt i Bryssel. Välkommen!

Din plats i Bryssel

Vinnovas och Vetenskapsrådets gemensamma kontor i Bryssel går under namnet ’Sveriges forsknings- och innovationskontor i Bryssel’, SWERI. Kontoret har ett stort nätverk. I dag sker påverkan främst genom personliga kontakter och det är därför viktigt och användbart att vara på plats. Vi hjälper dig med kontakter till olika forskningsaktörer som är verksamma i Bryssel, samt att hitta rätt inom EU:s institutioner.

Vi stärker svensk innovation

Vi vill stärka svensk forskning och innovation genom att fungera som en länk från Sverige till EU och dess institutioner, och främja svenska aktörers intressen inom de europeiska forsknings- och innovationsprogrammen. Det gör vi genom att följa och analysera utvecklingen inom europeisk forskning och innovation. Vi deltar även i och anordnar konferenser, seminarier och möten inom området.

Kontoret är medlem i IGLO, ett informellt nätverk som består av 26 europeiska länders forsknings- och innovationskontor i Bryssel. På IGLO:s webbplats kan du bland annat söka efter partner till forskningsprojekt. (Se länk nedan).

Kontakt och besök

Du är välkommen att höra av dig till oss med dina frågor. Det finns även möjlighet att boka in ett möte på kontoret för att prata om EU:s forsknings- och innovationsprogram och policyfrågor. I mån av plats kan du även låna en sittplats för att arbeta – WiFi finns i lokalerna. Vänligen kontakta Isabella Ismail i förväg.

Hitta hit

Vi finns på våning 4 i Nordic House, Rue du Luxembourg 3, alldeles intill tunnelbanestationen Trône. Våra lokaler ligger nära EU-kommissionens generaldirektorat för forskning och innovation, Svenska EU-representationen och Europaparlamentet.

Från flygplatsen finns ett par olika alternativ för att ta sig till kontoret.

Tåg: På vardagar går direkttåg från Brussels Airport Zaventem till stationen Bruxelles Luxembourg, vilket är 10 minuters gångavstånd till kontoret.Du kan köpa biljetter i automat på flygplatsen eller online.

Det går även att ta tåg till Gare Centrale och därifrån antingen promenera 15 minuter till kontoret eller ta buss nr 38 till hållplats Trône/Troon.

På Belgian Rails webbplats hittar du information om biljetter och avgångar.

Buss: Nr 12 (nr 21 helger och kvällar) går direkt från flygplatsen till Trône/Troon.

Taxi: Från flygplatsen till Brysselkontoret kostar taxi runt 50€. Kontrollera innan du sätter dig i bilen att taxichauffören accepterar kortbetalning då detta inte är standard.

Välkommen!

Frågor?

Christian Österlind

Senior Policy Officer

+46 8 473 31 55

Isabella Ismail

Policy officer

+46 8 473 32 68

Ellenor Devine

Senior Analyst

+46 73 366 91 60

Senast uppdaterad 13 september 2023

Sidansvarig: Isabella Ismail

Statistik för sidan