Vi hjälper dig nå ut inom EU

På vårt kontor i Bryssel hjälper vi svenska forskare och företag att få tillgång till ett europeiskt nätverk och att få EU-finansiering. Vi har ett stort nätverk och känner till forskningsprogram och finansieringsmöjligheter. Vi hjälper dig hitta rätt i Bryssel. Välkommen!

Din plats i Bryssel

Vinnova och Vetenskapsrådet har ett gemensamt kontor i Bryssel med ett stort nätverk. Idag sker påverkan främst genom personliga kontakter och det är därför mycket viktigt att vara på plats i Bryssel för att bygga upp och knyta kontakter. Vi hjälper dig med kontakter till olika forskningsaktörer som är verksamma i Bryssel och kontakter med EU:s institutioner.

Hör av dig med dina frågor eller kom förbi på en kopp kaffe och en pratstund. I mån av plats kan du även sitta ner och arbeta – WiFi finns i lokalerna. Kontakta gärna Sanna Sjöblom i förväg.

Vi stärker svensk innovation

Vi vill stärka svensk forskning och innovation genom att ta tillvara på deras intressen inom de europeiska forsknings- och innovationsprogrammen. Det gör vi genom att följa och analysera utvecklingen inom europeisk forskning och innovation. Vi deltar även i och anordnar konferenser, seminarier och möten inom området.

Kontoret är medlem i IGLO, ett nätverk som består av 23 europeiska länders forsknings- och innovationskontor i Bryssel. På IGLO:s webbplats kan du bland annat söka efter partner till forskningsprojekt.

Hitta hit

Vi finns i Nordic House på Rue du Luxembourg 3, alldeles intill tunnelbanestationen Trône. Våra lokaler ligger nära EU-kommissionens generaldirektorat för forskning och innovation, Svenska EU-representationen och Europaparlamentet.

Från flygplatsen finns ett par olika alternativ för att ta sig till kontoret.

Tåg: På vardagar går direkttåg från Brussels Airport till stationen Bruxelles Luxembourg, vilket är 5 min gångavstånd till kontoret.
Du kan köpa biljetter i automat på flygplatsen eller online.

Det går även att ta tåg till Gare Centrale och därifrån antingen promenera 15 minuter till kontoret (se karta) eller ta buss nr 38 till hållplats Trône/Troon.

På Belgian Rails webbplats hittar du information om biljetter och avgångar.


Buss: Nr 12 (nr 21 helger och kvällar) går direkt från flygplatsen till Place Luxembourg (5 min gångavstånd).


Taxi: Från flygplatsen till Brysselkontoret kostar taxi runt 40€. Kontrollera innan du sätter dig i bilen att taxichauffören accepterar kortbetalning då detta inte är standard.


Välkommen!

Frågor?

Ana Beramendi

EU Policy Officer, Vetenskapsrådet

+32 2 545 50 13

Lisa Almesjö

Senior Policy Officer

+32 2 545 50 14

Sanna Sjöblom

Junior Policy Officer

+32 2 545 50 11

Senast uppdaterad 20 november 2019

Sidansvarig: Lisa Almesjö

Statistik för sidan