Om kakor (cookies)

Kakor (cookies) används för att följa vad besökaren gör på webbplatsen. Du kan välja att inte tillåta kakor.

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator. De används för att följa vad besökaren gör på webbplatsen. 

Alla besökare på en webbplats som använder kakor ska enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.  

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse

På Vinnovas webbplats använder vi kakor för att underlätta navigering och se hur många som besöker en sida på vår webbplats. Webbplatsen fungerar även om du inte tillåter kakor.

Det finns två typer av kakor:

  • En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator tills den tas bort.
  • En tillfällig kaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Tillfälliga kakor försvinner när du stänger din webbläsare. Tillfälliga kakor kallas även sessionskakor.

Vinnovas webbplats använder permanenta kakor för att samla in statistik över besök på webbplatsen och för att spara de justeringar som görs under ”Anpassa webbplatsen”. Våra permanenta kakor innehåller inga personuppgifter och IP-nummer sparas inte.

Vinnovas webbplats använder även sessionskakor, till exempel för att underlätta navigering.

Stänga av kakor

Du kan stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. 

Ta bort kakor som redan lagrats

Genom att rensa i webbläsarens minne kan du ta bort alla kakor. Det gör du genom att gå in under verktyg i webbläsaren och välja att rensa ut tidigare historisk. 

Senast uppdaterad 5 juli 2019

Statistik för sidan