Nyhetsrum

Här hittar du pressmeddelanden, nyheter, pressbilder, logotyper och kontaktuppgifter till pressansvariga.

Våra senaste nyheter

14 nov 2018

Delade bostäder där du kan hyra ytor och funktioner efter behov, automatiserade terrängmaskiner inom skogsbruket och nya arbetssätt och IT-stöd för att bekämpa vårdrelaterade infektioner. Det är några innovationsprojekt som ska möta samhällsutmaningar och bidra till att nå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

06 nov 2018

Utvecklingen inom AI kräver nya kompetenser, samarbeten och tillgång till data. De första projekten i en satsning på individrörlighet och artificiell intelligens får nu finansiering av Vinnova.  

31 okt 2018

Solceller på lastbilar för miljövänliga transporter, hållbara skolmåltider genom digitalisering och AI och psykosocial hälsa på arbetsplatsen. Det är några av 38 nya innovationsprojekt som ska möta samhällsutmaningar och bidra till att nå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

30 okt 2018

De första innovationsprojekten i en ny satsning på digital säkerhet och tillförlitlighet får nu finansiering av Vinnova. Bland annat utveckling av ett automatiskt system för att sudda ut ansikten från videoövervakning, digitala lås för e-handel och ett hemlarm med digital grannsamverkan.

01 okt 2018

En testbädd för digitaliserat jordbruk med uppkopplade åkrar som kan användas för att utveckla nya innovationer. Det är en av sex nya testbäddar inom miljöteknikområdet som Vinnova finansierar. 

Vinnova på Facebook

< span style="display:none">hidden

<p>På Vinnova vill vi bidra till att skapa ett innovativt samhälle genom att lyfta fram och sprida nya inspirerande lösningar och berätta om människorna bakom dem. Här tipsar vi om hur innovation kan främjas och visar exempel på hur viktigt det är att alla delar av samhället involveras för att lösa dagens utmaningar.</p>
<p>Här kan du prenumerera på nyheter och erbjudanden från Vinnova.</p>

Frågor?

 Om du har pressfrågor, kontakta gärna någon av oss. 

Daniel Holmberg

Pressekreterare

+46 8 473 30 53

daniel.holmberg@vinnova.se

Karin Tell

Kommunikationsdirektör och avdelningschef

+46 8 473 32 27

karin.tell@vinnova.se

Senast uppdaterad 3 oktober 2018   |   Sidansvarig: Daniel Holmberg   |   Statistik för sidan