Nyhetsrum

Här hittar du pressmeddelanden, nyheter, pressbilder, logotyper och kontaktuppgifter till pressansvariga.

Våra senaste nyheter

13 dec 2018

Vinnova satsar nu 100 miljoner kronor på 22 projekt för att få fram banbrytande idéer som kan leda till ett mer hållbart samhälle. Det handlar bland annat om matproduktion med minskad miljöpåverkan, aktiva transporter bland barn och verktyg för inkludering och tillgänglighet till urbana grönområden.

29 nov 2018

Vinnova satsar nu på nio pilotprojekt där universitet och högskolor ska ta fram korta kurser för yrkesverksamma specialister. Ständig kompetensutveckling i arbetslivet blir allt viktigare för Sveriges konkurrenskraft och innovationsförmåga.

26 nov 2018

I en ny satsning på visionsdriven hälsa finansierar Vinnova 15 förberedelseprojekt som ska mobilisera arbetet med viktiga nationella utmaningar. Det handlar bland annat om att utforma världens hållbaraste sjukvård, säkra antibiotikatillgången och att hantera ungas psykiska ohälsa.

20 nov 2018

Nu växlar Sverige upp arbetet med precisionsmedicin inom hälso- och sjukvården och den kliniska forskningen. Satsningen innebär att fler patienter kan få rätt behandling i rätt tid och skapar ökade möjligheter för Sverige som ett attraktivt land för innovation och klinisk forskning.

15 nov 2018

Vinnova satsar på att etablera starka regionala innovationsmiljöer i tre regioner som ska bidra till att nå hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Initiativen får finansiering i tio år och handlar om digitalisering av hälsotjänster, framtidens jordbruksteknologi och omställning till klimatledande processindustri.

Vinnova på Facebook

< span style="display:none">hidden

<p>På Vinnova vill vi bidra till att skapa ett innovativt samhälle genom att lyfta fram och sprida nya inspirerande lösningar och berätta om människorna bakom dem. Här tipsar vi om hur innovation kan främjas och visar exempel på hur viktigt det är att alla delar av samhället involveras för att lösa dagens utmaningar.</p>
<p>Här kan du prenumerera på nyheter och erbjudanden från Vinnova.</p>

Frågor?

 Om du har pressfrågor, kontakta gärna någon av oss. 

Daniel Holmberg

Pressekreterare

+46 8 473 30 53

daniel.holmberg@vinnova.se

Karin Tell

Kommunikationsdirektör och avdelningschef

+46 8 473 32 27

karin.tell@vinnova.se

Senast uppdaterad 3 oktober 2018   |   Sidansvarig: Daniel Holmberg   |   Statistik för sidan