Nyhetsrum

Här hittar du våra pressmeddelanden, nyheter, pressbilder, logotyper och kontaktuppgifter till våra pressansvariga.

Våra senaste nyheter

04 sep 2018

Sedan drygt två veckor är Darja Isaksson på plats som ny generaldirektör för Vinnova. Hon lyfter fram hållbarhet och internationalisering som två områden hon kommer att prioritera.

31 aug 2018

Den 4 september öppnar det internationella och industridrivna forsknings- och innovationsprogrammet ITEA sitt årliga erbjudande. Där kan svenska företag och forskare delta i marknadsnära projekt för att utveckla innovativa programvaruintensiva system och tjänster.

02 jul 2018

Sverige kan inte vara bäst på allt, men har potential att ligga i framkant inom vissa tillämpningar av AI om vi kraftsamlar inom forskning, kompetensutveckling och samverkan. Det var en av slutsatserna vid Vinnovas seminarium ”Hur kan Sverige bli ledande inom artificiell intelligens.” under årets Almedalsvecka.

04 jun 2018

Tidigare upptäckt av pigmentförändringar som kan minska dödligheten i hudcancer, förbättrad diagnosticering av mental hälsa och automatisk klassificering av röntgenbilder i tandvården. Det är några projekt som Vinnova nu finansierar i en satsning på AI för bättre hälsa.

01 jun 2018

Vinnova satsar närmare 200 miljoner för att öka utvecklingstakten inom digital säkerhet och infrastruktur. Bakgrunden är det kraftigt ökade antalet cyberattacker i Sverige.

Vinnova på Facebook

< span style="display:none">hidden

<p>På Vinnova vill vi bidra till att skapa ett innovativt samhälle genom att lyfta fram och sprida nya inspirerande lösningar och berätta om människorna bakom dem. Här tipsar vi om hur innovation kan främjas och visar exempel på hur viktigt det är att alla delar av samhället involveras för att lösa dagens utmaningar.</p>
<p>Här kan du prenumerera på nyheter och erbjudanden från Vinnova.</p>

Frågor?

 Om du har pressfrågor, kontakta gärna någon av oss. 

Daniel Holmberg

Pressekreterare

+46 8 473 30 53

daniel.holmberg@vinnova.se

Karin Tell

Kommunikationsdirektör och avdelningschef

+46 8 473 32 27

karin.tell@vinnova.se

Senast uppdaterad 2 augusti 2018   |   Sidansvarig: Daniel Holmberg   |   Statistik för sidan