Nyhetsrum

Här hittar du våra pressmeddelanden, nyheter, pressbilder, logotyper och kontaktuppgifter till våra pressansvariga.

Våra senaste nyheter

02 jul 2018

Sverige kan inte vara bäst på allt, men har potential att ligga i framkant inom vissa tillämpningar av AI om vi kraftsamlar inom forskning, kompetensutveckling och samverkan. Det var en av slutsatserna vid Vinnovas seminarium ”Hur kan Sverige bli ledande inom artificiell intelligens.” under årets Almedalsvecka.

04 jun 2018

Tidigare upptäckt av pigmentförändringar som kan minska dödligheten i hudcancer, förbättrad diagnosticering av mental hälsa och automatisk klassificering av röntgenbilder i tandvården. Det är några projekt som Vinnova nu finansierar i en satsning på AI för bättre hälsa.

01 jun 2018

Vinnova satsar närmare 200 miljoner för att öka utvecklingstakten inom digital säkerhet och infrastruktur. Bakgrunden är det kraftigt ökade antalet cyberattacker i Sverige.

31 maj 2018

Regeringen har utsett Darja Isaksson till ny generaldirektör för Vinnova. Hon kommer närmast från rollen som konsult och digital strateg. Hon tillträder uppdraget 20 augusti.

24 maj 2018

Nu får 41 utvecklingsprojekt i små och medelstora företag finansiering av Vinnova med sammanlagt 59 miljoner kronor. Flera av projekten handlar om artificiell intelligens, bland annat en AI-plattform som kan förklara innebörden och konsekvenser av avtal och ge juridiska rekommendationer.

Vinnova på Facebook

< span style="display:none">hidden

<p>Tidningen Innovation flyttar in på vinnova.se. Låt dig inspireras till innovation här.</p>
<p>Här kan du ladda ner vår logotyp i svartvitt eller färg.</p>

Frågor?

 Om du har pressfrågor, kontakta gärna någon av oss. 

Daniel Holmberg

Pressekreterare

+46 8 473 30 53

daniel.holmberg@vinnova.se

Karin Tell

Kommunikationsdirektör och avdelningschef

+46 8 473 32 27

karin.tell@vinnova.se

Senast uppdaterad 20 april 2018   |   Sidansvarig: Daniel Holmberg   |   Statistik för sidan