Youviame

Diarienummer 2017-03929
Koordinator Youviame AB - SU inkubator
Bidrag från Vinnova 264 000 kronor
Projektets löptid oktober 2017 - januari 2018
Status Avslutat
Utlysning Innovative Startups
Ansökningsomgång Innovativa startups fas 1 - hösten 2017

Syfte och mål

Syftet har varit att undersöka hur marknaden för dejting, singlar och partners ser ut i dag och specifikt inför den accelererade digitala utvecklingen som sker just nu. Ett andra syfte har även varit att utvärdera hur YouViaMes affärsmodell avseende en "rev-share-modell" tillsammans med affärspartners skulle se ut och hur denna har tagits emot av restauranger och aktivitets-partners.

Resultat och förväntade effekter

Resultatet av dejtingundersökningen har visat att fler personer vill ha relationer och ser en stor fördel med att bli ihopparade av deras vänner. Resultatet av partnerundersökningen visar att de partner vi har varit i kontakt med har varit positiva till vårt koncept och vill vara med som ett alternativ dit matchmakern skickar sina singelvänner.

Upplägg och genomförande

Undersökningen gjordes på två sätt, den ena gjordes genom att fråga slumpmässigt utvalda personer på stan och den andra skickades ut digitalt. Formuläret innehöll 26 frågor om singellivet, matchmaking och vad för aktiviteter som man helst göra på första dejten. Partners som tillfrågades valdes utifrån olika rekommendationstjänster och efter etablerad kontakt presenterades upplägget för samarbetet.

Externa länkar

Statistik från undersökningen som gjordes tack vare Vinnovas finansiering.

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.