Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Tangar - Fullskaligt test

Diarienummer
Koordinator Tangar Technologies AB
Bidrag från Vinnova 894 600 kronor
Projektets löptid november 2018 - november 2019
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Syfte och mål

Projektet syftade till att bevisa Tangars teknik för inomhusnavigering med ett fullskaligt test, vilket är en viktig del inför bolagets framtida finansiering. Tekniska tester och användartester genomfördes inom dagligvaruhandeln där en inskannad butik kopplas ihop med tillgänglig produktdata och gjordes kompatibilitet med både ARKit och ARCore. Användartesterna dokumenterades och resultaten från dessa används idag som en del i bolagets sälj och investeringsmaterial.

Resultat och förväntade effekter

Projektet resulterade i: - Djupare samarbeten med kunder inom dagligvaruhandeln och industri-kunder. - Inskanning (punktmoln) av aktör inom dagligvaruhandeln för ett fullskaligt test. - Struktur för hantera produktdata och samarbetspartner för produktdata inom dagligvaruhandeln. - Bolaget lyckades sammankoppla produktdata och punktmoln med navigering med ARKit och ARCore. - Tester med erbjudanden i 3D-rymden. Samt dokumenterade resultat av dessa tester. - Användartester för test av tekniken och sammanställning av fullskaligt test i form av en skriftlig rapport.

Upplägg och genomförande

Arbetet genomfördes av Tangars personal samt anlitade konsulter. Butiken skannades med en ryggsäck som skapade punktmolnet. Därefter kopplades produktdatan, från en tredje part, till molnet och ett omfattande arbete för att sammankoppla dessa så navigeringen fungerade med ARKit och ARCore genomfördes. Därefter genomfördes användartester där användarna med metoden "thing aloud" samt uppföljningsfrågor. Även tester på erbjudanden i 3D-rymden testades. Samtliga resultat dokumenterades. Resultaten var goda, där förbättringsresultat främst finns i monotona miljöer.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 15 november 2018

Diarienummer 2018-03197

Statistik för sidan