Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Flowtropolis

Diarienummer
Koordinator Flowtropolis AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid oktober 2017 - juni 2018
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Viktiga resultat som projektet gav

Vi behövde visa ett konkret exempel på hur ett digitalt kontor skulle kunna se ut med hjälp av XR. Flowtropolis vill visa på styrkan att utveckla ett verktyg som kan hjälpa människor med ökad produktivitet och samtidigt vara en arbetsplats där man mår bra av att vara. Användarna kan jobba mer ostört och flexibelt. Andra konsekvenser är mindre stress och en ökad projekthanteringsförmåga. Det är bra för miljön om vi kan resa mindre och inte behöver bygga lika mycket. Dessa tankar har effektivit kunnat kommunicerats med hjälp av en första version.

Långsiktiga effekter som förväntas

Resultatet blev så positivt som vi hade hoppats på. Jättekul att majoriteten av de som testade applikationen förstår nyttan. XR måste upplevas och det är i regel rätt abstrakt att prata om saker som måste testats. Mycket av det som användargruppen upplevde som negativt kunde vi resonera kring och det kunde härledas till dagens status av tekniken. Det var lite läskigt precis innan första visningen. Tänk om målgruppen hade sett ut som gapande frågetecken! Men som Henry Ford sa när han byggde sin första bil: “If I had asked them what they had wanted, they would have said a faster horse.”

Upplägg och genomförande

Vi har kontinuerligt diskuterat med flera personer kopplade till projektet och kunnat ringa in en startposition som känns lovande. När produktionen av första demon blev färdig kunde vi ha flera givande intervjuer med personer som vågar tycka och kritisera projektet. Vi har haft majoriteten av våra möten i VR för att få exponeras och lära oss så mycket som möjligt av teknikens vassa kanter och nuvarande status när den används ur detta syfte.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 21 oktober 2017

Diarienummer 2017-04050

Statistik för sidan