Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Drone Mission Control

Diarienummer
Koordinator Ericsson AB - Ericsson AB, Göteborg
Bidrag från Vinnova 1 127 936 kronor
Projektets löptid maj 2018 - juni 2019
Status Avslutat
Utlysning Framtidens drönare
Ansökningsomgång Drönare för individer och samhälle

Syfte och mål

Syftet var att ta fram en ny produkt - Drone Mission Control - som är en molntjänst som skall ge organisationer och drönarpiloter möjlighet att säkert övervaka och flyga flottor av uppkopplade drönare på distans. Ericssons behov var att ta fram ett system som kan användas för att enkelt, tydligt och pedagogiskt simulera, testa och demonstrera arbetsflöden med flottor av drönare som kan konsumera och leverera uppkopplade tjänster.

Resultat och förväntade effekter

Vinnovas demo dagar i Västervik blev lyckade och gav goda möjligheter för både Airpelago och Ericsson att visa upp projektresultatet för det nya drönarsverige. Ericsson kan nu på ett enkelt och tydligt sätt demonstrera ny underliggande funktionalitet för drönare i sina nätverksprodukter. Airpelago har nu en väl fungerande demonstrator. Airpelago och Ericsson kommer fortsätta att samarbetet inom Ericsson ONE (som är Ericssons nya inkubationsplattform).

Upplägg och genomförande

Drone Mission Control har varit ett samarbetsprojekt inom inkubatorn Ericssons Garage. Airpelago har får tillgång till teknisk expertis, affärsutvecklingshjälp, arbetsplatser på Ericsson på Linholmen och i Linköping, samt tillgång till Ericssons testplattformar inom Packet Core och Expericom (ett 5G-testnät på Lindholmen i Göteborg). Nya affärs- och samarbetskontakter har knutits med andra medverkande projekt i Vinnovas drönar-utlysning. Airpelago har fått god exponering till Ericssons kunder och medverkat på ett antal mässor ihop med Ericsson.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 28 april 2018

Diarienummer 2018-01721

Statistik för sidan