Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Cribble Craft

Diarienummer
Koordinator Cribble Craft AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid maj 2018 - december 2018
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Viktiga resultat som projektet gav

Cribble har målet att lansera en byggleksak som utmanar till kreativitet och konstruktion. Många byggleksaker är nischade till pojkar och vi vill locka även flickor till konstruktion, detta för att jämna ut skillnader i spatial kognition som finns mellan könen. Under projektet har vi lanserat Cribble på en testmarknad där vi sålde slut på vår pilotproduktion, och sedan utvärderat kundernas återkoppling. 94 % av användarna var mycket nöjda eller nöjda med Cribble, och lika många skulle rekommendera Cribble till en vän. Vi har även fått produkterna CE-märkta och patenterade.

Långsiktiga effekter som förväntas

Vi har nått våra mål med pilotproduktion, testmarknad och certifiering, samt validerat produkten på marknaden. Vi har fått ett antal bevis på att Cribble är attraktivt på marknaden: - Pilotproduktionen sålde slut och 94 % av användarna är mycket nöjda eller nöjda - Lansering i butiker under hösten - Lyckade events där vi mött intresserade användare - Utvalda till Design Talents på Formex i januari 2019 - Investeringar och lån - Kontinuerlig försäljning via egen e-handel Vi har lagt en stabil grund för att nå de långsiktiga målen att utmana de traditionella leksakerna.

Upplägg och genomförande

Projektet har gått ut på att validera Cribbles attraktionskraft, och detta gjordes genom att testa Cribble på en testmarknad med betalande kunder. Vi levererade till kunderna under sommaren, och har sedan samlat feedback från dem. Därefter har vi justerat design och pris för att bättre uppfylla marknadens förväntningar. Nödvändig certifiering för att lansera i butik och egen e-handel är gjord. Vi har samarbetat med partners, kunder och användare för att göra produkten färdig för lansering.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 4 maj 2018

Diarienummer 2018-01135

Statistik för sidan