The Stockholm Fintech Accelerator

Diarienummer 2018-00783
Koordinator NFTVentures
Bidrag från Vinnova 360 000 kronor
Projektets löptid april 2018 - augusti 2018
Status Beslutat

Syfte och mål

Syftet med studien är att undersöka och designa hur Stockholm kan bygga en unik och gedigen FinTech accelerator som positionerar Sverige som en av de bästa platserna i världen att bygga en start-up. Projektet kommer att jobba nära nyckelpersoner med kunskap om Stockholm, traditionella finansiella aktörer, start-ups och relevanta myndigheter; för att designa ett koncept med global attraktion för entreprenörer, programmerare och investerare inom FinTech. Målet är att lansera innan slutet av 2018

Förväntade effekter och resultat

Genom att bygga en FinTech accelerator i världsklass i Stockholm så finns möjligheten att attrahera en ny våg av entreprenöriell talang, finansiell kunskap och globala investerare till Stockholm. Dessa snabbväxande start-ups kommer att skapa jobb och möjligheter för partnerskap med svenska företag. Genom att kombinera Stockholms starka värderingar, akademisk kunskap med den exponentiella potentialen av teknologi, kan acceleratorn ta fram den fulla svenska FinTech potentialen.

Planerat upplägg och genomförande

Projektet kommer att utgå från de analyser av ekosystemet inom FinTech som gjorts under 2017 och genom intervjuer med ledande aktörer jämföra detta med globala FinTech kluster för att säkerställa att det finns ett strategisk utrymme för en FinTech accelerator I Stockholm. Goda exempel från ledande acceleratorer och inkubator runt om i världen kommer att utforskas för att designa rätt operationell-, programmatisk- och investerarmodell för att bygga Stockholm FinTech accelerator.

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.