Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Smarta armband och klockarmband av Fidesmo och Triwa

Diarienummer
Koordinator Fidesmo AB
Bidrag från Vinnova 2 000 000 kronor
Projektets löptid november 2017 - april 2019
Status Avslutat

Syfte och mål

Projektet kombinerar högklassigt och prisbelönt mode med framstående digitaliseringsteknik vilket gör att modeaccessoarer kan, förutom att se tilltalande ut, förenkla vardagen genom att koppla upp olika digitala tjänster som bland annat Mastercards betalkortslösningar. Tänk hur många plastkort vi har i plånboken och ytterligare hemma i byrålådan där varje kort bara för med sig en enda tjänst - och tänk om alla dessa tjänster kan finnas i en enda pryl som ett klockarmband!

Resultat och förväntade effekter

Fidesmo och Triwa tagit fram ett armband med betalfunktionalitet som heter “Tapster” vilket går att användas för kontaktlösa betalningar av konsumenterna som har SEB bankkort. Bland resultat av forskning och design i projektet är också två olika typer av EMVCo certifierade chip och antenner som kan säljas till ytterligare klocktillverkare vilket skapar möjligheter till ett skalbart ekosystem med tillhörande tjänster med internationell potential. Piloterna och marknadsundersökningar har identifierat förbättringsområden för vidare produktifiering och kommersialisering.

Upplägg och genomförande

Projektet har genomförts i form av fyra delprojekt (som har två piloter som ramar) som tillsammans i slutet har tagit fram ett armband med betalfunktionalitet som heter “Tapster”. De fyra delprojekten är 1) Hårdvarudesign 2) Liten (intern) pilot 3) Mjukvaruutveckling 4) Stor pilot med 1000 användare. Det har funnits en stark koppling mellan de fyra delprojekten. För att underlätta samverkan mellan partner och delprojekt hade vi en projektledare som skapade en projektgrupp med olika intressenter från både Fidesmo och Triwa.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 25 oktober 2017

Diarienummer 2017-03618

Statistik för sidan