Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

QualityWBPs - innovativa behandlingar och lim för hög kvalitet, hållbara träbaserade paneler

Diarienummer
Koordinator LINNÉUNIVERSITETET - Linnéuniversitetet, Växjö
Bidrag från Vinnova 1 649 734 kronor
Projektets löptid januari 2016 - december 2018
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Projektet har uppnått sina vetenskapliga och karriärutvecklingsmål, med små förändringar. Vetenskapliga mål var relaterade till utvecklingen av innovativa metoder som ska tillämpas vid produktion av mindre hygroskopiska träpaneler genom (a) studier av innovativa hydrofoba formuleringar och (b) modifiering av hållbara lim för att öka deras hydrofobicitet. Karriärutvecklingsmålen var inblandade i träningarna för att förbättra mina komplementära färdigheter som projektledning, tillsyn av forskarstuderande och etc.

Långsiktiga effekter som förväntas

Project results have spread to academic and industrial societies through several scientific publications in peer reviewed journals (7 articles) and high-value international conferences conference (3 presentations). Jag förvärvade utbildning om forskningsförslag skrift med stöd av min mentor vid LnU, which resulted in 2 granted projects (Formas and Lantmännen Foundation) as co-operative and 1 granted project (Formas) as the main applicant. Jag sam-övervakande 3 doktorander från LnU och 1 från Teherans universitet.

Upplägg och genomförande

Projektet genomfördes smidigt med stöd av min mentor vid LnU. Förutom akademin underlättade min mentor (prof Adamopoulos) karriärutvecklingen för mig med svensk industri för att stödja mina forskningsmål. Det var mycket fördelaktigt att kunna resa mellan hemma (Göttingen Universitetet ) och värdorganisationer, vilket gjorde det möjligt för mig att aktivt delta i forskning och utbildning på båda ställena. Jag har också etablerat värdefulla kontakter med Basque Country University, Spanien, och med Teheran University, Iran, för vidareutveckling av mina forskningsmål.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2015-04825

Statistik för sidan