Quality Innovation Award 2017

Diarienummer 2018-00738
Koordinator STIFT INSTITUTET FÖR KVALITETSUTVECKLING (SIQ) - SIQ - Institutet för Kvalitetsutveckling
Bidrag från Vinnova 225 000 kronor
Projektets löptid januari 2018 - mars 2018
Status Avslutat

Syfte och mål

Syftet med Quality Innovation Award är att identifiera innovationer och lyfta fram innovatörer för att dels premiera dem och även att indirekt inspirera andra att våga tro på sina idéer. Fem innovationer har premierats och pris och diplom har delats ut i en ceremoni vid Moderna Museet i Stockholm. En pressrelease med resultatet har också skickats ut.

Resultat och förväntade effekter

Fem innovationer har premierats och pris och diplom har delats ut i en ceremoni vid Moderna Museet i Stockholm. En pressrelease med resultatet har också skickats ut. Vinnarna 2017 är: BipOn: ”BIP Built in progress för full spårbarhet genom hela värdekedjan” Kivra: ”Den digitala brevlådan” Trafikkontoret i Göteborgs Stad: ”Smarta leveranser Stadsleveransen” Eskilstuna Elektronikpartner: ”Induktionslisten effektivt montage av väggskivor” AP&T: ”Produktionslinje för flexibel formning av höghållfast aluminium”

Upplägg och genomförande

Quality Innovation Award har åtta kategorier inom vilka innovationer utvärderas. Under 2017 lyckades vi fördubbla antalet sökande och priser har deltats ut i fem av kategorierna under stor uppmärksamhet. Vinnarna är mycket hedrade och det hjälper dem stort att göra sina innovationer mer kända och därmed indirekt även inspirera andra.

Externa länkar

Länken går till pressreleasen kring resultatet av Quality Innovation Award 2017.

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.