Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 30 maj kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 31 maj kl 8:00.

mySkiLab - Genvägen till ett snabbare Vasalopp

Diarienummer
Koordinator RISE SICS AB - SICS Swedish ICT AB
Bidrag från Vinnova 2 000 000 kronor
Projektets löptid december 2013 - juni 2017
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Projektets mål var att ta ett forskningsprojekt från SICS Swedish ICT , Interactive Swedish ICT och KTH inom maskininlärning med en test-tillämpning inom längdskidåkning till en fungerande produkt. Utgångspunkten var att utveckla en AI coach som svarar på frågan VAD GÖR DU? och HUR GÖR DU? inom idrott och hälsa. Detta genomfördes med hjälp av dessa medel samt kundfinansiering under 2014 - 2016.

Långsiktiga effekter som förväntas

WEMEMOVE (Racefox som produktnamn) har utvecklat en hårdvara samt en digital skidcoachtjänst för den europeiska längdskidåknings-marknaden, även släppt för löpning under sommaren 2017. Tjänsten säljs idag som ett månadsabonnemang där kunden får coaching i realtid men kan även få personliga träningsprogram utifrån mål i lopp. Vi har datasamarbeten med flera stora lopp som ger kunden möjlighet att träna mot ett mål. Träningsprogrammen skapas från din personliga rörelseanalys, den kollektiva datan samt all känd loppdata.

Upplägg och genomförande

Arbetet organiserades i fyra tydliga milestones löpande under perioden 2014-16 som hade som syfte att skapa prototyper, hitta kunder, teknikutveckla, säkra IPR´s och affärsmodulera. Vi jobbade initialt parallellt med en B2C och B2B strategi för att kunna bygga ett värde i mitten, dvs realtids AI motorn. Detta möjliggjorde att vi kunde utveckla systemet via kundfinansiering, då vi ägde IPRen i mitten av lösningen. Senare under resan byttes till en B2C strategi, när affärsmodellen utvecklades till den som idag används.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2013-04501

Statistik för sidan