Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Eatit - den digitala dietisten

Diarienummer
Koordinator Eatit AB - GoJord AB
Bidrag från Vinnova 298 300 kronor
Projektets löptid oktober 2017 - oktober 2018
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Syfte och mål

Projektet syftade till att utveckla och verifiera en demoversion av den befintliga webbappen som skulle testas i en live-miljö med 20 användare. Detta har genomförts. Under projektet har appen utvecklats från en demoversion till en fungerande prototyp. 21 personer har testat appen i en live-miljö där både den tekniska- och rådgivande dimensionen har utvärderats. Prototypen har presenterats för potentiella samarbetspartners och Eatit ligger nu i diskussion om samarbete med flera parter. En betalansering kan genomföras efter sommaren.

Resultat och förväntade effekter

En fungerande prototyp som hjälper användarna i sina kostval. Feedback från en av testarna var följande: ”Man har ju fått höra; Ät normalt så kommer du må bra. Men vad är normalt? Och det borde väl vara olika beroende på vem man är? Jag trodde jag åt nyttigt men blev förvånad över mitt testresultat. Sedan jag fick mina provsvar har jag skurit ner på sockret markant och börjat äta rotgrönsaker för första gången i mitt liv och det var visst riktigt gott.”. En begränsad lansering planeras till efter sommaren 2018.

Upplägg och genomförande

Först påbörjades den tekniska utvecklingen och sedan genomfördes användartester för att utvärdera och verifiera de antaganden som gjorts i den tekniska utvecklingen. Användartesterna inleddes tidigare än först planerat då vi insåg värdet av att få feedbacken från användarna in till den tekniska utvecklingen tidigare.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 21 oktober 2017

Diarienummer 2017-03954

Statistik för sidan