CLOUD - Samarbete inom logistik och citydistribution

Diarienummer 2016-02613
Koordinator NETPORT SCIENCE PARK AB (SVB) - NetPort Science Park
Bidrag från Vinnova 1 876 003 kronor
Projektets löptid juli 2016 - oktober 2018
Status Pågående

Syfte och mål

Syftet med projektet är att utveckla ett virtuellt Logistic Single Window (LSW) som ett ekosystem med tjänster och applikationer för alla intressenter inom logistik- och försörjningskedjan. Detta syftar till att ge byggstenar för supply chain management (SCM) för dörr till dörr lösningar: Inköp, bokning och planering av logistiktjänster Planering av transeuropeiska logistikkedjor inklusive first/last mile optimering In-transit Execution Management Spårning och övervakning (synlighet)

Förväntade effekter och resultat

Genomförandet av projektet kommer att tillåta logistik- och försörjningskedjor att utvecklas mot en mer effektiv, men samtidigt mer anpassad och serviceinriktad sektor, med stöd av en fullständig integration och synkronisering av processer mellan berörda parter och transportresurser. Tack vare det internationella samarbetet (Flandern, Polen, Sverige och Norge) och den konkurrenskraftiga lösningen förväntas marknadspenetrationen att vara hög.

Planerat upplägg och genomförande

Projektet kommer att integrera och använda tillgängliga lösningar och sammanföra olika typer av applikationer. Detta kommer at göras genom de två koncepten Synchromodality och fysiska Internet. Projektet utgår från dessa befintliga system och syftar till att integrera dem: CBP - Central bokning Platform - en neutral plattform i Antwerpens hamn inlandet M3 - Mix Flytta Match - en avancerad multi avsändaren och flera bärare samarbete molnbaserade cross-docking lösning T-Traco är ett transportledningssystem som har sina egna spårningsverktyg och mobilappar

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.