Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Sweden Innovation Days

Virtuella tis 17 nov - tor 19 nov 2020 kl. 17:00

Den 17 till 19 november arrangeras Sweden Innovation Days. Syftet med dagarna är att bygga relationer mellan olika aktörer runt om i världen och att skapa fler innovationssamarbeten inom AI-området.

Sweden Innovation Days är en satsning som ska sätta Sverige på kartan som innovationsland. Under tre dagar arrangeras workshops, föreläsningar och matchmaking där svenska startups och storbolag får möjlighet att träffa nya samarbetspartners från 10 olika länder, bland andra Tyskland, USA och Japan.

- Med Sweden Innovation Days vill vi visa upp Sverige som innovationsland och den transformation som pågår inom de framväxande spännande satsningar som görs inom AI. Vi hoppas detta kan leda till att Sverige kan attrahera nya talanger och skapa nya internationella innovationssamarbeten inom området säger Darja Isaksson, generaldirektör Vinnova.

Dagarna arrangeras av Vinnova tillsammans med AI Sweden, Ignite Sweden, Swedish Incubators och Science Parks (SISP) och Energimyndigheten. Målsättningen är att utveckla nya former för samarbeten, initiera nya innovationssamarbeten samt attrahera talanger till Sverige.

Läs mer om Sweden Innovation Days 

Spännande program under tre dagar


Under konferensens första dag presenteras ett antal spår baserade på områden som är av särskilda intressen för Sverige, svensk industri och svensk innovation. Vi lyfter fram det bästa vi har från våra svenska innovationsmiljöer samtidigt som vi lyfter vikten av internationellt samarbete. De olika spåren kommer bland annat handla om AI för industrin, framtidens demokrati och morgondagens mobilitet.

Under konferensens andra dag ligger fokus på hur Sverige lyckas få små och stora aktörer att samarbeta. Programmet innehåller konkreta exempel på hur offentlig sektor, akademi, storbolag och startups samarbetar inom AI med syfte att nå de globala målen.

Den tredje dagen arrangeras Ignites matchmaking för att lösa mänsklighetens stora utmaningar. Fler än 75 storbolag och organisationer inom offentlig sektor från 10 olika länder ska träffa över 120 startups och scale-ups i skräddarsydda möten med syftet att initiera kommersiella samarbeten.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Regina Summer

Internationell samordnare

+46 8 473 32 24

Senast uppdaterad 11 november 2020

Statistik för sidan