Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Ett nytt smart bokförings-API som möjliggör automatisk intäktsredovisning

Diarienummer
Koordinator WINT AB
Bidrag från Vinnova 643 633 kronor
Projektets löptid april 2017 - juni 2018
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Syftet var att ta nästa stora steg mot att kunna erbjuda den digitala redovisnings-lösning som dagens nya entreprenörer inom kort kommer förvänta sig. Bokföring är fortfarande svårt för den som vill driva företag, och bokföringslagar som inte hänger med i digitaliseringen gör det ännu svårare att göra rätt. Vårt mål är, som det alltid varit, att förenkla företagande. Detta projekt är en viktig strategisk del för att vår tjänst skall fungera sömlöst med dagens små och stora e-handlare.

Långsiktiga effekter som förväntas

Resultatet av projektet är ett direktbetalnings-API under uppbyggnad för att stödja transaktioner mellan betaltjänster vanligt förekommande inom e-handel, direkt in till korrekt bokföringsdata. Analys av hur e-handlare hanterar bokföring har visat att de allra flesta bokför felaktigt. Förväntade effekten av vårt arbete med detta API är att vi kommer kunna erbjuda e-handlare ett sätt som gör att försäljning bokför sig själv. Snabbt, säkert och korrekt.

Upplägg och genomförande

Projektet har involverat kompetens inom företagets alla olika avdelningar. Vi är bekanta med utmaningarna i att bygga digitala tjänster som automatiserar sådant som annars görs manuellt på papper, och vet sedan tidigare att vår förståelse för problemen, och i förlängningen vår produkt, blir som bäst när vi förstår utmaningarna och möjligheterna med den tjänst som detta projektet omfattar, när vi blandar in så många nyckelpersoner som möjligt inom organisationen.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 20 mars 2017

Diarienummer 2017-00092

Statistik för sidan