Ärttempe - ett köttigt vegoprotein med unika hälsomervärden

Diarienummer 2016-02422
Koordinator MÖGELMAT AKTIEBOLAG - Mögelmat AB
Bidrag från Vinnova 496 850 kronor
Projektets löptid maj 2016 - november 2016
Status Avslutat
Utlysning Klimatsmart protein
Ansökningsomgång Klimatsmart protein - 2016

Syfte och mål

Projektet syftade till att utveckla en ny sorts tempe gjord på svenska, ekologiska gula ärter. Målet var att genom en ny produktionsmetod skapa en ännu mer attraktiv textur och smak än traditionell tempe.

Resultat och förväntade effekter

Utvecklingen av produktionsmetoden gav de väntade resultaten: mer smak och förbättrad textur. Ett antal produkter med betydligt fler användningsområden än traditionell tempe togs fram som förväntas passa väl för en svensk och europeisk marknad.

Upplägg och genomförande

Projektet var uppdelat i tre delar. Del 1: näringsaspekter. Del 2: utveckling av smak och textur. Del 3: den visuella formen och recept.

Externa länkar

Hemsida för framtida ärttempe-produkter.

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer. Projektets koordinator kan ge dig mer information.