Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Ärttempe - ett köttigt vegoprotein med unika hälsomervärden

Diarienummer
Koordinator MÖGELMAT AKTIEBOLAG - Mögelmat AB
Bidrag från Vinnova 496 850 kronor
Projektets löptid maj 2016 - november 2016
Status Avslutat

Syfte och mål

Projektet syftade till att utveckla en ny sorts tempe gjord på svenska, ekologiska gula ärter. Målet var att genom en ny produktionsmetod skapa en ännu mer attraktiv textur och smak än traditionell tempe.

Resultat och förväntade effekter

Utvecklingen av produktionsmetoden gav de väntade resultaten: mer smak och förbättrad textur. Ett antal produkter med betydligt fler användningsområden än traditionell tempe togs fram som förväntas passa väl för en svensk och europeisk marknad.

Upplägg och genomförande

Projektet var uppdelat i tre delar. Del 1: näringsaspekter. Del 2: utveckling av smak och textur. Del 3: den visuella formen och recept.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2016-02422

Statistik för sidan