Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Så arbetar vi med öppna data

Öppna data är digital information som finns tillgänglig för vem som helst att använda. Vår öppna data består av information om vår finansiering och våra finansierade projekt.

Vår öppna data innehåller övergripande information om:

  • våra program, utlysningar och ansökningsomgångar som gör det möjligt att söka finansiering hos oss
  • de forsknings- och utvecklingsprojekt som vi finansierat

Vi delar med oss av vår öppna data

För att dela med oss av vår öppna data på ett kontrollerat sätt har vi tagit fram så kallade API:er (Application Programming Interface). API:er är ett programmeringsgränssnitt som kan bearbetas och till exempel användas för att bygga appar eller webbtjänster.

Hämta våra API:er

Vinnovas öppna data får användas fritt utan avgifter eller licenser (CC0).

Gemensama dataprojektet GDP

GDP API Version 1.0 är ett nytt API somdelar öppna data om Utlysningar, Ansökningar och Finansierade Aktiviteter enligt en första version av en datastandard som är gemensam för Energimyndigheten, Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova.

Standarden består av en informationsmodell med där i ingående definierade begrepp och togs fram som ett resultat av ett regeringsuppdrag att tillgängliggöra jämförbara data från finansiärernas administrativa system.

Läs mer om GDP

Våra olika API:er

Frågor?

Har du frågor om hur vi arbetar med öppen data får du gärna kontakta oss.

Senast uppdaterad 14 juni 2024

Sidansvarig: Håkan Josefsson

Statistik för sidan