Öppna upp för innovation!

Öppna upp för innovation! är namnet på en seminarieserie från Vinnova med fokus på perspektiv och processer som stärker Sveriges förmåga att möta stora samhällsutmaningar.

För att möta vår tids utmaningar, som till exempel klimatkrisen, en åldrande befolkning och digitalisering krävs en förmåga till omställning av hela system. Att få till en förändring av komplexa system ställer stora och nya krav på samhällets aktörer. Med serien "Öppna upp för innovation!" lyfter Vinnova fram spännande perspektiv och innovativa metoder för att lyckas med nödvändig omställning.

Håll dig uppdaterad - nyheter och seminarier

Här kan du följa Vinnovas seminarieserie och uppdatera dig om nyheter kring hur system och sammanhang påverkar innovationsförmågan och hur vi öppnar upp för hållbar innovation. Det handlar om smart policyutveckling, systemtransformation och gemensamma målbilder. Seminarierna är webbsända och du hittar de tidigare inspelningarna längre ner på sidan.

Se de webbsända seminarierna i efterhand

Här nedan kan du följa våra seminarer och konferenser i realtid i serien Öppna upp för innovation! Du kan även se webbsändningarna i efterhand.

Missions i praktiken - hela samhället behöver mobiliseras

För att möta utmaningar som fattigdom, klimatförändringar och ojämlikheter i hälsa behöver vi mobiliera hela samhället. Inom EU och i Sverige pekas missions ut som ett lovande sätt att mobilisera för att uppnå nödvändig systemförändring.

Digitala affärsekosystem i transformation

Möt svenska innovationsprojekt från fronten av omvälvande förändringar inom flera domäner och branscher kring transformation i digitala ekosystem inom städer, industri, transporter, finans och hälsa.

Hög tid för systemtransformation!

Webbsänt lunchseminarieum 10 april med Banny Banerjee, Director of Stanford Changelabs.

Smart policyutveckling bidrar till nya lösningar

Webbsänd konferens om innovativ policyutveckling 29 mars hos Vinnova.

Cirkulär ekonomi - Från ord till (upp)handling!

Webbsänt seminarium från den 14 november på temat hur upphandling blir ett verktyg för att driva omställning till en cirkulär ekonomi.

Missions - en kraftfull metod att möta samhällsutmaningar

Se det webbsända seminariet med Dan Hill, strategisk designer hos Vinnova. Han berättar om vad ett missionsinriktat arbetssätt kan vara i Sverige och hur metoden kan bidra till systemtransformation, globalt och i en nordisk kontext.

Frågor?

Har du frågor kring semanarieserien "Öppna upp för innovation!" så tveka inte att kontakta någon av oss.

Johanna Dahlin

Kommunikatör

+46 8 473 32 26

Lovisa Roupe

Kommunikatör

+46 8 473 32 93

Senast uppdaterad 8 september 2020

Sidansvarig: Johanna Dahlin

Statistik för sidan