Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Seminarium: Data – nyckeln till längre liv i hälsa?

Arrangör: Vinnova Digitalt tis 3 maj 2022 kl. 08:30-09:30

Vad blir möjligt om den data som vi människor genererar används för att möta de hälsoutmaningar vi står inför? Häng med på en resa in i framtiden och tillbaka där vi utforskar de möjligheter som öppnas för samhälle och individ när vår data på nya sätt blir en resurs för innovation.

Välkommen till ett interaktivt seminarium den 3 maj i serien Öppna upp för innovation där vi utforskar möjligheter med data för att fler ska få ett längre liv i hälsa. Ta chansen att lyssna in olika perspektiv och bidra till helhetsbilden. 

Vi lever allt längre, men sjukdomar som cancer och diabetes är vanliga och många är multisjuka. Hur kan data ge oss bättre möjligheter att förebygga, diagnosticera, behandla och rehabilitera? Data kan också ge oss bättre möjligheter att stärka våra egna förutsättningar för ett långt liv i hälsa. Men till vilket pris sker utvecklingen, och kommer alla som behöver och vill kunna få del av de nya lösningarna? 

Under seminariet spanar vi mot möjliga framtider där data används på nya sätt för att möta vår tids och framtidens hälsoutmaningar. Vad är möjligt att göra med data idag, och vad krävs för att dra nytta av data på ett ännu bättre sätt?   

Moderator: 

Anna Löfgren Wiltéus, Vinnova 

Medverkande:

Caroline Graff, Karolinska institutet

Johan Müllern Aspegren, Helsingborgs stad

Niklas Eklöf, Socialstyrelsen

Jonna Bornemark, Södertörns högskola

Lotta Håkansson, Reumatikerförbundet

Andreas Lundqvist, Glesbygdsmedicinskt centrum

Kristofer Ågren, Telia Company

Ann Fernholm, Matchecken

Lars Hammarström, Vinnova

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Johanna Dahlin

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 32 26

Senast uppdaterad 2 maj 2022

Statistik för sidan