Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Hur kan AI snabba på omställningen för att möta stora samhällsutmaningar?

Arrangör: Vinnova och AI Innovation of Sweden Virtuellt ons 27 maj 2020 kl. 13:30-14:30

Vinnova och AI Innovation of Sweden bjuder in till ett webbinarium den 27 maj med fokus på tre områden där artificiell intelligens kan möjliggöra och snabba på omställningen till ett hållbart samhälle. De områden vi lyfter fram är AI inom klimatomställning, hälso- och sjukvården och AI-lösningar för svenska språket.

Webbsändning

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Artificiell intelligens ger oss nya möjligheter att hitta mönster i stora datamängder och nu kan vi se att AI redan idag är ett verktyg för att möta vår tids stora samhällsutmaningar. Vid seminariet berättar ledande aktörer inom området hur AI kan bidra till nödvändig omställning inom områdena klimat och hälso- och sjukvård och vilken nytta AI-lösningar för svenska språket kan ge oss.

Detta webbinarium riktar sig till dig som vill veta mer om AI och dess användningsområden idag och i framtiden.

Föreläsningen ingår i Vinnovas seminarieserie Öppna upp för innovation! som fokuserar på metoder, processer och verktyg för att möta vår tids stora samhällsutmaningar.

Agenda

 • Inledning: Vinnova och AI Innovation of Sweden
 • Introduktion: Om AI och dess potential i privat och offentlig sektor
 • Tre områden där AI redan idag snabbar på omställning:
  Natural Language Processing, Magnus Sahlgren, RISE
  AI i hälso- och sjukvården, Marcus Lingman, Region Halland
  AI och klimat, Victor Galaz, Stockholm Resilience Center
  Användning av AI i offentlig sektor, Louise Callenberg, SKR
 • Avslutande diskussion

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.3315564 E: 18.0633309 (Visa på karta)

Frågor?

Johanna Dahlin

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 32 26

Senast uppdaterad 29 maj 2020

Statistik för sidan