Öppna upp för innovation!

"Öppna upp för innovation!" är namnet på en seminarieserie från Vinnova med fokus på perspektiv och processer som stärker Sveriges förmåga att möta stora samhällsutmaningar.

För att möta vår tids utmaningar, som till exempel klimatkrisen, en åldrande befolkning och digitalisering krävs en förmåga till omställning av hela system. Att få till en förändring av komplexa system ställer stora och nya krav på samhällets aktörer. Med serien "Öppna upp för innovation!" lyfter Vinnova fram spännande perspektiv och innovativa metoder för att lyckas med nödvändig omställning.

Se­mi­na­ri­er un­der 2019

Här kan du följa Vinnovas seminarieserie kring hur system och sammanhang påverkar innovationsförmågan och hur vi öppnar upp för hållbar innovation genom smart policyutveckling, systemtransformation och gemensamma målbilder. Seminarierna är webbsända och du kan även gå in och se dem i efterhand i sammanställningen längre ner på denna sida.

Så stärker Vinnova Sveriges förmåga att möta stora samhällsutmaningar

Vinnova arbetar med flera förändringsprojekt för att underlätta för viktiga innovationer. Här kan du läsa om spännande perspektiv och innovativa metoder för att lyckas med nödvändig omställning som vi på olika sätt lyfter fram och utforskar.

 

<p>Kan rätt utformade regler hjälpa innovationer att utvecklas? Går det snabbare att genomföra samhällsnyttiga idéer om vi kan anpassa regelverket? Det tror vi.</p>
<p>Hur ber&ouml;r offentlig sektor oss alla och vad &auml;r det som skapar h&aring;llbar utveckling p&aring; riktigt? Vad blir morgondagens fluortant? Och varf&ouml;r h&auml;nger innovation och h&aring;llbar utveckling ihop? Det &auml;r fr&aring;gor som diskuteras i Vinnovas podd.</p>
<p>Banny Banerjee, ansvarig f&ouml;r Stanford Changelabs presenterar &rdquo;systemakupunktur&rdquo; som &auml;r en metod f&ouml;r att hitta gemensamma l&ouml;sningar p&aring; komplexa problem.</p>
<p>Med dagens snabba innovationstakt m&aring;ste lagar och regler h&auml;nga med f&ouml;r att inte hindra ist&auml;llet f&ouml;r att stimulera viktig utveckling. Lyssna p&aring; ett samtal i Vinnovas podd om hur smart policyutvekckning kan driva innovation.</p>

Se de webbsända seminarierna i efterhand

Här nedan kan du följa våra seminarer och konferenser i realtid i serien Öppna upp för innovation! Du kan även se webbsändningarna i efterhand.

Missions – en kraftfull metod att möta samhällsutmaningar

Ett webbsänt lunchseminarium 6 maj med Dan Hill, strategisk designer hos Vinnova, som berättar om vad ett missionsinriktat arbetssätt kan vara i Sverige och hur metoden kan bidra till systemtransformation, globalt och i en nordisk kontext. Seminariet fokuserar på processer som stärker Sveriges förmåga att möta stora samhällsutmaningar.

Hög tid för systemtransformation!

Webbsänt lunchseminarieum 10 april med Banny Banerjee, Director of Stanford Changelabs.

Smart policyutveckling bidrar till nya lösningar

Webbsänd konferens om innovativ policyutveckling 29 mars hos Vinnova.

Frågor?

Har du frågor kring semanarieserien "Öppna upp för innovation!" så tveka inte att kontakta någon av oss.

Johanna Dahlin

Kommunikatör

+46 8 473 32 26

Lovisa Roupe

Kommunikatör

+46 8 473 32 93

Senast uppdaterad 20 juni 2019   |   Sidansvarig: Johanna Dahlin   |   Statistik för sidan