Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Innovation för en hållbar framtid

Innovation har aldrig varit viktigare. Och det är bråttom. Hela samhället behöver mobilisera för en hållbar utveckling. Här kan du ta del av Vinnovas förslag till regeringens forsknings- och innovationspolitik, fördjupad information och analyser som förslagen bygger på.

Investeringar i forskning och innovation är avgörande i krisens spår!

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Forskning och innovation i en avgörande tid är namnet på Darja Isakssons anförande vid Trafikverkets forsknings- och innovationsdag 27 maj 2019. Temat berör statens roll för investeringar i forskning och innovation och hur satsningar kan samordnas och tydligare riktas mot de stora samhällsutmaningar vi står inför.

Inspel till forsknings- och innovationspolitik

För att möta de stora samhällsutmaningar vi står inför krävs ny kunskap och innovation i hela samhället. Till regeringens forskningspolitiska proposition föreslår Vinnova viktiga strategiska satsningar för att öka tempot i omställningen till ett hållbart samhälle. Vår förmåga att lösa dessa utmaningar är avgörande för vår framtid som konkurrenskraftig kunskapsnation, för vårt näringsliv och för vår välfärd.

Den 31 oktober 2019 lämnade Vinnova in både ett eget inspel till regeringens forsknings- och innovationsproposition och ett gemensamt inspel tillsammans med andra myndigheter.

Läs våra senaste rapporter och analyser

Sök bland, ladda ned och läs våra rapporter och publikationer. Här hittar du underlag till våra förslag.

Rapporter och publikationer

Frågor?

Johanna Dahlin

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 32 26

Senast uppdaterad 6 oktober 2021

Sidansvarig: Johanna Dahlin

Statistik för sidan