Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Hur skapar vi attraktiva samhällen och säkrar kompetensen för industrins gröna omställning?

Digitalt fre 11 feb 2022 kl. 08:30-09:30

I Norrbotten och Västerbotten sker just nu enorma investeringar när svensk industri tar en ledande roll i omställningen till en fossilfri värld. Orter där etableringar sker behöver ställa om från minskande till växande samhällen för att möta behov av kompetens.

Se seminariet

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Välkommen till ett interaktivt seminarium den 11 februari där du har en viktig roll som en del i systemet för omställning till hållbarhet. Ta chansen att lyssna in olika perspektiv och bidra till helhetsbilden. Tillsammans antar vi framtidens utmaningar. Under seminariet får vi ta del av spaningar om framtidens hållbara samhälle. Vi lyfter blicken och tänker nytt. Vilka kompetenser behövs framöver, vad lockar till inflyttning och hur ser möjligheter ut till kompetensväxling?

Tillsammans diskuterar vi den samhällsomvandling som startats av den gröna industrivågen med centrum i norr. Hur kan behovet av kompetens som uppstår i miljardinvesteringarnas spår ge kraft till framväxt av attraktiva och hållbara samhällen och kan Sverige ta en ledarroll även här? Hur jobbar industri, kommuner och andra samhällssektorer med frågan?

Seminariet ingår i Vinnovas serie Öppna upp för innovation! Seminarier med fokus på utmaningar och processer för att åstadkomma systemomställning.

Svara på frågor via menti.com

Under seminariet ber vi dig svara på några frågor om din roll. Logga gärna in på www.menti.com med koden 8029 4557. En av frågorna kräver pekskärm, så logga gärna in med hjälp av din mobil. 

Medverkande

Darja Isaksson, Vinnova
Helena Bjarnegård, Riksarkitekt
Lars Lundström, H2 Green Steel
Mikael Nordlander, Vattenfall
Anders Hvarfner, Lernia AB
Daniel Wilén, Arctic Game Lab
Carina Sammeli, Kommunstyrelsens ordf. Luleå
Pär Weihed, Luleå tekniska universitet
Stina Billinger, statssekreterare hos Näringsministern
Fransesca Quartey, Västerbottensteatern

Moderator: Jonas Brändström, Vinnova

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Johanna Dahlin

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 32 26

Senast uppdaterad 11 februari 2022

Statistik för sidan