Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Informationsmöte: Mission Cancer i Horisont Europa

Arrangör: Vinnova Digitalt via Teams mån 11 mar 2024 kl. 10:00-11:00

Välkommen på en digital informationsträff om EU:s Mission Cancer med fokus på vad som har hänt sedan starten och vad som kan förväntas framöver.

Under detta informationsmöte kommer du få en bakgrund till Mission Cancer och höra mer om det som hänt så här långt på EU och nationell nivå i arbetet mot missionen. Du kommer också få höra om framtida satsningar och möjligheter såsom de flaggskeppsprojekt (UNCAN.eu och European Cancer Patient Digital Centre) som utvecklas inom ramen för Mission Cancer.

Målet med Mission Cancer är att förbättra livet för 3 miljoner människor innan 2030 genom prevention, behandling och ökad livskvalitet för de som drabbats av cancer och deras familjer. För att nå detta ambitiösa mål arbetar EU med att bidra till att öka samverkan mellan olika sektorer såsom sjukvården och forskningen. Med ambitionen att arbeta mission-orienterat uppmuntras gränsöverskridande samarbeten mellan aktörer som forskare, företag, myndigheter, regioner och civilsamhället.

Medverkande:

  • Jonathan Nylander, nationell kontaktperson för EU Missions, Vinnova.
  • Caroline Ekstrand, handläggare inom området hälsa och expert inom arbetsgruppen för Mission Cancer, Vinnova.

Eventet riktar sig mot aktörer som vill få en bättre förståelse för Mission Cancer. Målet med mötet är att öka kunskapsnivån inför kommande utlysningar inom Mission Cancer. Utlysningarna förväntas öppna i april 2024.

Mötet hålls på svenska och kommer inte att spelas in.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Jonathan Nylander

Nationell kontaktperson (NCP)

+46 8 473 30 24

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Senast uppdaterad 7 februari 2024

Statistik för sidan