For Life Academy - Hjälper barn med övervikt

Diarienummer 2018-01405
Koordinator For Life Academy AB - For Life Academy AB (under föreslagen ändring)
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid april 2018 - januari 2019
Status Pågående
Utlysning Social innovation
Ansökningsomgång Social innovation - utveckla och testa

Syfte och mål

Det är viktigt att förebygga övervikt hos barn och att behandla tidigt. For Life Academy är skalbar behandling av barnövervikt på internet. Programmet består av en interaktiv utbildning, personlig coachning, beteendeförändring och en community. Vår kapacitet är högre och vi kostar en tolftedel av traditionell behandling. Vi kommer att kunna hjälpa tusentals barn per år. Vårat mål är att erbjuda en effektiv behandling och preventiv metod mot ett av våra stora folkhälsoproblem, och att bidra till att vända trenden med ökad övervikt hos barn.

Förväntade effekter och resultat

Deltagare i programmet ska nå viktstabilisering, högre livskvalitet (Peds-QL) och programmet ska upplevas som värdefullt och givande. Åtminstone en testyta ska ha påbörjats med landsting eller kommun. Flera landsting har redan visat intresse till samarbete. Den andra vetenskapliga studien ska vara påbörjad.

Planerat upplägg och genomförande

Version 2 av programmet ska utvecklas och kunna testköras både av allmänhet och sjukvård. Lösningen ska verifieras av användare och bedömas som värdefull.

Externa länkar

ForLifeAcademy.com

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.