Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 19 september kl 16.30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 20 september kl 8.00.

Skava mot normen. SHS moduler under besättning

Diarienummer
Koordinator LINNÉUNIVERSITETET - Institutionen för musik och bild
Bidrag från Vinnova 249 216 kronor
Projektets löptid november 2014 - november 2015
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Projektets syfte var att undersöka de innovativa designlösningar i de bostadsmoduler som arbetats fram i projektet Smart Housing Småland (SHS). Det långsiktiga syfte är att bidra till normkritisk innovation i byggande- och boendemiljöprojektering för att rusta framtidens bostäder mot inlåsande normer. Som ett led i detta har förstudien identifierat möjliga samarbetsformer för att ytterligare stärka innovationsförmågan i den egna organisationen och i ett fortsatt modulbyggande.

Långsiktiga effekter som förväntas

Normkreativa perspektiv gör att invanda mönster ifrågasätts. Under projektets gång har erfarenheter delats i respektfulla möten i den kreativ miljö som SHS-modulen utgör. Resultaten av dessa kommer att fortsatt omsättas till att vidga det gemensamma rummet. Resultaten kommer att kunna användas i det fortsatta modulbyggandet i SHS och effekterna torde vara en normkritisk process i alla deltagande företag och i slutänden bättre bostäder i framtiden.

Upplägg och genomförande

Av de planerade metoder som för normkreativ innovation som projektet planerats utifrån har främst upplevelsebaserad analys av design och arkitektur bidragit till utvecklade former för workshopdesign. Modulen har utgjort en samlingspunkt som möjliggjort en fullskaleanalys i workshopform utifrån deltagarnas situerade erfarenheter utifrån projektets problematiserande och metodutvecklande perspektiv. Normkritiska situationer har iscensatts i modulerna på olika sätt. De sammanlagda erfarenheterna ligger till grund för fortsatt utveckling av kommande moduler.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2014-04588