Digitala hjälpmedel - innovationer som gör livet enklare!

Digital teknik, när den är som bäst, gör livet enklare. Den är numera ett självklart inslag i samhället och en förutsättning för delaktighet. Vill du bidra till bättre hälsa, hållbar tillväxt och samhällsnytta?

Vårt behov av stöd varierar med sysselsättning, hur vi bor och i vilken fas i livet vi är. Det är inte svårt att tänka sig situationer där alla kan behöva stöd. Bara det faktum att vi behöver arbeta längre upp i åldrarna leder sannolikt till ett ökat behov av stöd. Hjälpmedel ger ökad självständighet, större möjlighet till aktiv fritid och bättre förutsättningar i arbetsliv och skola. Allt detta bidrar till bättre hälsa.

Missa inte vår Facebook grupp med primärt syfte att sprida information om digitala hjälpmedel och vara en mötesplats för personer och organisationer. Dela gärna kunskap, verktyg, idéer och behov! Här kan du läsa mer om vår Facebook-grupp

Ett barn som cyklar med AR-glasögon (glasögon för förstärkt verklighet).

Augmented reality - förstärkt verklighet med AR-glasögon.

Inspiration och finansiering av projekt

Här nedan kan du läsa mer om några spännande projekt som vi finansierar inom området Digitala hjälpmedel, samt ett nytt erbjudande om finansiering inom universell utformning.

Frågor?

Caroline Ekstrand

Handläggare

+46 8 473 30 27

Erik Borälv

Handläggare

+46 8 473 32 22

Therese Porsklint

Programassistent

+46 8 473 30 28

Senast uppdaterad 9 september 2020

Sidansvarig: Caroline Ekstrand

Statistik för sidan