Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Hur kan vi accelerera deeptech i Sverige?

Arrangör: Vinnova, Tillväxtverket och PRV Webbsändning ons 21 feb 2024 kl. 11:00-11:55

Hur är förutsättningarna för att kommersialisera forskning och utveckla deeptech-företag som kan växa i Sverige? Hur gör vi för att tillsammans säkerställa Sveriges position och framtida konkurrenskraft?

Direktsändning

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Följ med i direktsändningen från kl. 11 här.

Vinnova och Patent- och registreringsverket har sammanställt en rapport med förslag på åtgärder för att stärka förutsättningarna i forsknings- och innovationssystemet för deeptech-bolag. Nu presenterar vi den för det svenska innovationsekosystemet.  

Ladda ner rapporten här

Välkommen på webbinarium onsdag den 21 februari klockan 11.00-11.55

Bland talarna märks bland andra:

  • Sara Wallin, VD, Chalmers stiftelse
  • Mala Valroy, Investment Manager, Industrifonden
  • Anders Söderholm, rektor, KTH
  • Pontus de Laval, rådgivare, Knut och Alice Wallenbergs stiftelse
  • Lars Frølund, European Innovation Council och Massachusetts Institute of Technology
  • Massimo Portincaso, Arsenale BioYards och Hello Tomorrow

Vinnova planerar också andra aktiviteter om banbrytande teknik och deeptech dagarna runt seminariet. Till exempel anordnar vi panelsamtal och pitch-event för deeptech-företag på Techarenan. Ange i din anmälan om du vill ha mer information om de aktiviteter vi kommer genomföra. 

Bakgrund 

Rapporten ”Accelerating European deep tech — new pathways from ideas to impact” har sin grund i en EU-konferens om teknikintensivt entreprenörskap som genomfördes i juni 2023. I rapporten lyfts flera viktiga punkter som kan förbättra deeptech-företagens förutsättningar, bland annat att Sverige behöver: 

  • En nationell deeptech-strategi som grund för kraftsatsning
  • Anpassa och vidareutveckla finansieringsinstrument och offentlig riskdelning
  • Utveckla innovationsekosystemet för deeptech-företag  

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Insikter från seminarium och samtal

Den öppna och inspelade delen av seminariet avslutades med ett rundabordssamtal där inbjudna deltagare diskuterade följande teman:

  • Hur kan vi skapa bättre förutsättningar för kommersialisering av forskning och bildandet av deeptech-företag? (Vinnova)
  • Hur utvecklar vi ekosystemet så att deeptech-företag kan skala med Sverige som bas? (Vinnova)
  • Hur kan vi skapa värde ur och värna nationella tillgångar? (PRV)
  • Vad krävs för att den svenska kapitalmarknaden ska utvecklas till att klara av skalning och industrialisering av kapitalintensiva deeptech-företag? (Tillväxtverket)

Vinnova, Tillväxtverket och PRV har samlat de huvudsakliga insikterna från seminariet och rundabordssamtalen i dokumentet nedan.

Frågor?

Sofia Rickberg, Vinnova

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 31 87

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Senast uppdaterad 12 april 2024

Statistik för sidan