Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

MERIT - Methodology for Architecting Intelligent Trustworthy Infrastructures for CPS

Diarienummer
Koordinator KUNGLIGA TEKNISKA HÖGSKOLAN - Maskinkonstruktion/Integrerad produktutveckling
Bidrag från Vinnova 5 000 000 kronor
Projektets löptid januari 2018 - december 2019
Status Avslutat

Syfte och mål

MERIT’s projektansökan beskrev förkortat målen på detta sätt: (1) ta fram en utvecklingsmetodik, arkitekturförslag och en demonstrator för pålitliga infrastrukturer för cyberfysiska system, (2) vidareutveckla COSIS-konsortiets forskningsagenda. Projektet har resulterat i flertalet forskningspublikationer och inbjudna föredrag, framtagande av en forskningsagenda, samt bidragit till utvecklingen av en demonstrator. Forskningsagendan låg till grund för en kompetenscentrumansökan - "TECoSA" som blev beviljad av Vinnova strax före sommaren 2019.

Resultat och förväntade effekter

MERIT-projektet har banat väg för en omfattande, långsiktig och strategisk forskningssatsning med fokus på pålitliga cyberfysiska system. Det nya kompetenscentrumet TECoSA (Trustworhty Edge Computing Systems and Applications), startar våren 2020 och sammanför initialt 13 industriföretag och flera KTH-forskargrupper. Det samarbete som skapats har också goda förutsättningar att framöver adressera frågeställningar om hur digitalisering på bästa sätt kan stödja transformationen till en en cirkulär industri.

Upplägg och genomförande

Projektet skapade en dialog genom möten och workshops mellan flera forskargrupper (med fokus på olika aspekter av pålitliga cyberfysiska system) samt industriföretag från flera branscher där även företag som inte var med i MERIT medverkade. Industriutmaningar och forskningsområden identifierades och vi fann att utmaningarna var likartade i samtliga ingående branscher, från tillverkning och medtech, till fordonsindustri och telecom.När TECoSA beviljades av Vinnova i juni 2019, fokuserades arbetet på att bereda forskningssamverkan genom genomförande flertalet workshops.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 9 mars 2020

Diarienummer 2017-05232

Statistik för sidan