Lägga till ett viktigt meddelande

Vi lägger till viktiga meddelanden när vi behöver informera om något som påverkar de flesta av våra besökare.

Vi använder oss av viktiga meddelanden när vi behöver informera om störningar som påverkar alla - eller många - av våra besökare. Det kan till exempel vara att viktiga funktioner på webbplatsen inte fungerar eller att Intressentportalen kommer att stängas.

Ett viktigt meddelande ligger kvar tills besökaren aktivt stängt det - oavsett hur många sidor besökaren går till. Meddelandet dyker inte upp igen för samma besökare på samma dator eller enhet - om inte en redaktör justerar text eller datum.

Så skapar du ett viktigt meddelande

Viktiga meddelanden ligger under Inställningar. Det är viktigt att publicera meddelandet både på svenska och engelska.

  1. Gå till Inställningar.
  2. Fyll i rubrik, text, text på knapp, samt start- och slutdatum (markerat med gult i bilden).
  3. Det är god praxis att låta användare kunna stänga meddelandet, så vi rekommenderar att du kryssar i Visa knapp på meddelande
  4. Publicera dina ändringar.
  5. Byt nu till den engelska versionen av Inställningar och fyll i samma del men bara de fält som är språkspecifika (markerade med en röd stjärna i bilden). 
  6. Publicera igen och nu ska meddelandet synas på både engelska och svenska sajten. 

 

Senast uppdaterad 6 september 2019   |   Statistik för sidan