Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Utveckling av digital terapi för porrmissbruk baserat på Artificiell Intelligens

Diarienummer
Koordinator Purity AB
Bidrag från Vinnova 298 000 kronor
Projektets löptid juni 2020 - juli 2021
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups
Ansökningsomgång Innovativa Startups steg 1 våren 2020

Viktiga resultat som projektet gav

Purity AB hade som syfte om och mål med vinnova-stödet att förbättra behandlingsprogram för missbrukare så att vi ska kunna nå ut till fler klienter och effektivisera och anpassa behandlingen utav deras beroendeproblematik med hjälp av AI-teknologi. Purity AB utvecklade och tog fram en väl fungerande plattform med AI som lär sig om klientens missbruk och beteendemönster och förutspår dessa mönster några dagar fram i tiden. Applikationen finns nu att ladda via telefon och har mottagits väl utav tusentals användare. Appen används också som ett redskap till ladderout.com.

Långsiktiga effekter som förväntas

Sedan lansering utav Ladderouts app "cycle-breaker" så har tusentals kunder laddat ner appen och gett bra respons. I takt med att fler använder sig av appen och använder sig av den regelbundet så förbättras och förfinas AI:n. AI:n är utvecklad på så sätt att den ska kunna utvecklas av sig själv i takt med kundernas användning. Vi har också börjat kunna samla tillräckligt med data för att genom ett initialt test, när kunden laddar ner appen, direkt kunna förutsäga hans beroendeproblematik och lösningar till det. Detta är banbrytande inom beroendeterapin.

Upplägg och genomförande

Purity AB hyrde in konsulter som är experter inom AI och som gav deras expertis i hur vi ska nå våra mål. Det ledde initialt till att vi fick ändra vår arbetsmetod och färdplan i hur projektet skall utformas. Dock så ledde det till att vi nådde målen till projektet över förväntat. Vi rådfrågade även experter inom immaterialrätt för att studera förutsättningarna för att patentera våra immateriella tillgångar. Dock så fick vi rådet att det i dagsläget så finns det inget behov av att patentera våra tillgångar. Det kan dock bli aktuellt inom en överseende framtid.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 7 september 2021

Diarienummer 2020-01151