Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Allmännyttans innovationslabb för minskad bostadssegregation

Diarienummer
Koordinator SABO Aktiebolag
Bidrag från Vinnova 4 896 800 kronor
Projektets löptid december 2017 - december 2019
Status Avslutat
Utlysning Social innovation - temasatsning
Ansökningsomgång Social innovation mot segregation

Syfte och mål

Projektet Allmännyttans innovationslabb har utformat metoder och verktyg för bostadsaktörer som vill bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi vill att fler ska kunna göra mer för att motverka segregation. En plan för spridning av lärdomar och inspirerande exempel har tagits fram. Planen bygger på att bransch- och intresseorganisationen Sveriges Allmännytta och de övriga projektparterna i framtiden kan stötta bostadsaktörer att bli ännu bättre i deras arbete att motverka segregation.

Resultat och förväntade effekter

På medellång sikt (3 till 5 år) kommer det förstärkta stödet att ge bostadsaktörer ökad kunskap, kompetens och verktyg för deras arbete med stadsdelsutveckling och social hållbarhet. Lärdomarna och insikterna från projektet Allmännyttans innovationslabb ligger till grund för detta. Det förstärkta stödet innehåller bland annat nya utbildningar, nätverk, kunskapsbaserad information på webben, konsulttjänster och konkreta verktyg i form av mallar och lathundar.

Upplägg och genomförande

Projektet Allmännyttans innovationslabb bestod av experiment och utvecklingsarbete på fyra innovationslabb i olika delar av landet. Som bas på varje labb fanns en mötesplats som bedrevs av lokala aktörer: allmännyttiga bostadsbolag ihop med kommun och civilsamhälle. Varje innovationslabb adresserade en specifik samhällsutmaning och tillsammans med dem som berörs av utmaningen utvecklades och testades lösningar. En följeforskare och erfarna praktiker har stöttat och följt upp innovationslabbens arbete.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 6 februari 2020

Diarienummer 2017-04765

Statistik för sidan