Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Vilka finansiella råd kan du lita på?

Diarienummer
Koordinator URD Rating AB - Science Park Jönköping
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid november 2017 - februari 2018
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Viktiga resultat som projektet gav

Målet med detta projekt var att arbeta vidare med vår första version av tjänsten och lansera Urd Ratings oberoende tjänst under våren 2018. Grundarnas fokus skulle ligga på färdigställande av tjänsten, försäljning, marknadsföring, samt att aktivt söka mer kapital, Vinnovaanslaget är en enorm merit. Flertalet aktiviteter tar längre tid än ursprungligen förväntat och istället lanserades en uppdaterad och förbättrad version av betan under slutet av mars för drygt 100 testare. Vi har arbetat med kundnyttan, marknadsplan och lanserat Urd Rating på sociala medier.

Långsiktiga effekter som förväntas

Urd Ratings mål är: tillväxt, försäljning, kapitalanskaffning för att växa och internationell lansering av vår oberoende, unika och skalbara, algoritmbaserade tjänst. Urd Rating kommer att lansera tjänsten hösten 2018 i Sverige och kommer att arbeta med marknadsföring och vidare kapitalanskaffning för att kunna växa, både i Sverige och i första hand Norden. Urd Ratings långsiktiga målsättning är att bli branschstandard rörande oberoende betygsättning av finansiella rekommendationer.

Upplägg och genomförande

Tack vare Vinnovas anslag så är betan av tjänsten lanserad och betalversionen av tjänsten planeras att lanseras under hösten 2018. Urd Ratings VD, Peder Welin arbetar med försäljnings- och kapitalaktiviteter, och marknadsansvariga Angela Hafström arbetar med marknadsföring marknadsföring för lansering, ”tutorial” videor, samt mediemedverkan rörande vilka finansiella råd du som investerare kan lita på. Våra duktiga medgrundare och utvecklare i Keylinx AB färdigställer tjänsten.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 21 oktober 2017

Diarienummer 2017-03822

Statistik för sidan