Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

SC1-BHC-06-2020: Digital diagnostik för cancerbehandling

Diarienummer
Koordinator Karolinska Universitetssjukhuset - Karolinska Universitetssjukhuset, Innovationsplatsen
Bidrag från Vinnova 500 000 kronor
Projektets löptid juli 2019 - juni 2020
Status Avslutat
Utlysning Digital säkerhet och tillförlitlighet

Syfte och mål

Syftet med projektet var att möjliggöra för Karolinska Universitetssjukhuset att koordinera ansökan till BHC-06 - Digital diagnostics. Ansökan/projektet byggde initialt ett samarbete kring bröstcancer och ett pågående H2020 projektet (BigMedilytics) kring prostatacancer koordinerat av Philips. Konsortiet bestod av 18 partners inkluderande 10 universitetssjukhus och/eller deras akademiska institutioner och 8 industriaktörer med fokus på IT, medicinteknik och forskning (varav 6 SMF), samt LoU från 12 organisationer.

Resultat och förväntade effekter

Projektet har utvecklat en projektplan och samplat ett konsortium som vill genomföra projektet, ansökan är inskickad i H2020s portal. Projektparterna har alla sagt att man vill samarbeta oavsett finansiering från EU och ett flertal möten för att diskutera vad man kan göra redan nu har genomförts. Beslut om finansiering från EU förväntas i november 2020, vid positivt besked påbörjas då grant agreement preparation och consortium agreement med förväntad projektstart i Q1 2021. I väntan på besked fortsätter samarbetet och vissa aktiviteter startas.

Upplägg och genomförande

Projektet skulle utveckla en plan för ett forsknings och innovationsprojekt med fokus på metod för säker datainsamling, teknisk utveckling och klinisk implementering, samt ett starkt konsortium med relevanta aktörer på europeisk nivå. För att projektet ska kunna implementeras var vården, kliniker och sjukhus IT, drivande i kravställningen. Arbetet genomfördes genom 5 fysiska workshops (2xStockholm, Paris, Leuven och London), i arbetsgrupper, individuella möten och ett 20 tal videomöten. Konsortiet inkluderar alla relevanta kompetenser för att kunna genomföra projektet.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 12 augusti 2020

Diarienummer 2019-02738

Statistik för sidan