Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Normkreativ visualisering i stadsutveckling

Diarienummer
Koordinator LINDHOLMEN SCIENCE PARK AKTIEBOLAG - Visual Arena på Lindholmen Science Park
Bidrag från Vinnova 2 491 460 kronor
Projektets löptid oktober 2016 - november 2019
Status Avslutat
Utlysning Normkritisk innovation

Syfte och mål

Det övergripande målet att utveckla, tillämpa, integrera och sprida verktyg för normmedveten och normkritisk visualisering är uppfyllt genom de inom projektet genomförda aktiviteterna, tillämpningarna och framtagna publikationerna. Därigenom bedömer vi även att projektets syfte att bidra till mer inkluderande stadsutvecklingsprocesser och innovativa lösningar för inkluderande städer är uppfyllt.

Resultat och förväntade effekter

Verktygen och metoderna är testade av Skanska och White. Kunskapen om normkritisk visualisering är spridd och integrerad i White. Inom White och Skanska fortsätter spridningen och integreringen internt efter avslutningen av projektet. Nationell spridning har genomförts genom medverkan vid flera konferenser, föredrag på universitet samt publikation i bland annat Arkitekten och andra branschmässiga publikationer. Guide och handbok som tagits fram finns för nedladdning på Visual Arenas webbsida. Under våren 2020 lanseras en kurs i normkritisk visualisering av White och RISE.

Upplägg och genomförande

Projektet har i stort följt den tänkta planen. Verktyg liksom prototyper på roller och metoder har utvecklats enligt plan. Tillämpningen har påbörjats i verkliga case, vilket följts av forskarna vars underlag legat till grund för den utvecklade guiden respektive handboken, som är det slutgiltiga materialet. Utvärdering av projekt, utbildning och verktyg har skett under flera tillfällen under projektets gång enligt den iterativa designprocess som beskrivs i ansökan. Svårigheter att få ihop referensgruppen har påverkat nyttjandet av deras kunskap och synpunkter.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 11 mars 2020

Diarienummer 2016-04206

Statistik för sidan