Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Njus skapar möjligheter för lokal journalistik på mindre orter

Diarienummer
Koordinator Njus Media AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid mars 2017 - maj 2017
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Viktiga resultat som projektet gav

Njus nådde målen med proof-of-concept och såddfinansiering tack vare finansieringen från Vinnova. Sajten www.njus.me är lanserad och vi har tusentals besökare varje dag. Vi har fått ett 10-tal frivilliga ambassadörer som sprider varumärket på mindre orter och som är med och fyller på med lokala nyheter.

Långsiktiga effekter som förväntas

Med plattformen kan vi nu erbjuda lokala, nationella och internationella nyheter på alla orter i hela landet, oavsett storlek. Genom att erbjuda riktigt lokala nyheter på orter där det normalt saknas eller är av regional kvalitet gör att människor känner sig uppdaterade och lyssnade på. I användarintervjuer har vi bara fått lovord kring tjänsten.

Upplägg och genomförande

Vi har arbetat med läsaren och journalisten i centrum och testat oss fram med olika lösningar. Bland annat vill vissa läsare ha lokal reklam som vi testar just nu. Det som inte tas emot bra av användaren tas bort ur tjänsten direkt. Vi jobbar med Service Experience Design (SxD) som innebär att vi ser på användarens hela resa i Njus, både innan de besöker/använder vår app till vad de gör efteråt. Vi samlar in deras tankar, känslor och mål i de olika momenten. Vår arbetsmodell skapar den innovationshöjd vi är beroende av för att lyckas i branschen.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 2 mars 2017

Diarienummer 2017-00039

Statistik för sidan