Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Sweden Innovation Days 2023

Sweden Innovation Days, 21-23 mars 2023, en digital kostnadsfri konferens där vi vill visa upp Sverige som innovationsland är tillbaka för tredje året med rubriken ”Let’s enable innovation that makes a difference”!

Efter förra årets succé med 97 deltagande länder och närmare 5 000 deltagare slår den digitala mötesplattformen Sweden Innovation Days upp portarna för nya internationella inspirations- och innovationsevents. Under tre dagar i mars 2023 får svenska företag och organisationer chansen att nyttja den globala scenen för att utbyta erfarenheter och nätverka med internationella aktörer.

Denna gång har vi fokus på hur vi kan möjliggöra innovation som har en betydande inverkan på samhälle, miljö och ekonomi. Sverige är ett av världens främsta länder när det kommer till innovation men vi behöver ständigt sträva efter att förbättra hur vi arbetar med innovativa lösningar, både strategiskt och praktiskt. Vi vill att andra länder ska välja Sverige som ett attraktivt innovationsland att samarbeta med.

Syftet med Sweden Innovation Days är att erbjuda aktörer en internationell arena för att sprida information, utbyta kunskap samt träffa internationella partners.

Världen förändras snabbt och den senaste tidens snabba geopolitiska utveckling påverkar Sverige som innovationsland. Sverige är ett av världens mest innovativa länder och vårt näringsliv ligger i framkant inom en bredd av områden och är även ett av världens mest jämställda och jämlika länder.

Sverige har en lång tradition av att både privat och offentlig sektor investerar långsiktigt i forskning och innovation. Jag vill att Sweden Innovation Days kan bidra och skapa förutsättningar för att Sverige fortsätter att vara ett attraktivt land för talanger, investeringar och starka internationella samarbeten. Men även att dagarna ska bidra till fler innovationssamarbeten och fördjupa de redan befintliga, säger Darja Isaksson generaldirektör Vinnova.

Håll dig uppdaterad kring programmet för Sweden Innovation Days via Linkedin.

Frågor?

Marianne Löfgren

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 32 29

Senast uppdaterad 5 april 2023

Statistik för sidan