Coronakrisen: Så arbetar vi

Vi följer noga utvecklingen av coronaviruset och anpassar vår verksamhet kring de rådande omständigheterna. Vår ambition är att utlysningar och beslut om vilka forsknings- och innovationsprojekt vi finansierar ska fortlöpa som vanligt. Vi strävar också efter att genomföra möten och konferenser digitalt.

SENAST UPPDATERAD MÅNDAGEN DEN 30 MARS 2020

Vi vet att det är många frågor som uppstår i samband med coronaviruset. Just nu arbetar vi intensivt för att kunna fortsätta genomföra vår verksamhet och göra de omställningar som är nödvändiga. 

Ni som söker finansiering hos oss kan känna er trygga i att vi bedömer ansökningar enligt våra normala rutiner och processer. Vi är även fortsatt lyhörda för behoven hos er som driver projekt med finansiering från oss.

Vi fortsätter finansiera forskning och innovation

Vi fortsätter att utlysa erbjudanden om finansiering och besluta om finansiering av forsknings- och innovationsprojekt. De flesta av våra medarbetare arbetar hemifrån tills vidare. 

Har du frågor om ett specifikt erbjudande, kontakta utlysningsansvarig i respektive utlysning.

Sök finanisiering i något av våra erbjudanden

Möten och konferenser genomförs digitalt

Vår ambition är att genomföra möten och konferenser digitalt så långt det är möjligt. Vi strävar efter att ställa om våra aktiviteter, inte ställa in dem.

Kontakta den mötesansvariga om du har frågor om något specifikt möte.

Se alla våra publika möten och konferenser i vår kalender

Om ert projekt förändras eller ställs in

Vi vet att ni som driver projekt med finansiering från oss har fått nya förutsättningar och utmaningar. Vi förstår att projektaktiviteter kan behöva ställas in eller göras om.

Kan inte rapportera kostnader

Om den koordinerade parten i ert projekt inte kan rapportera projektets kostnader på grund av, till exempel, permittering, kan ni ansöka om att byta koordinator tillfälligt.

Detta kan till exempel hända i projekt där vissa parter är verksamma och har kostnader, men andra parter inte kan arbeta för att de har permitterats.

Byta koordinator tillfälligt

Förlänga eller pausa projektet

För att förlänga projekt för att kunna slutföra ert projekt på bästa sätt, behöver ni begära en ändring av projekttid.

Om ni vill pausa projektet för att sedan starta upp projektet igen när situationen har ändrats, begär ni en ändring av projekttid.

Begär en ändring av projekt

Ändra kostnader i projektet

Om ni behöver fördela om er budget väsentligt för att kunna genomföra projektet, behöver ni begära en ändring av budgeten.

Begär en ändring om budget

Vilka extra kostnader vi kan finansiera

Kan inte genomföra projektet

Om ni inte längre kan genomföra ert projekt enligt beslut eftersom förutsättningarna har förändrats väsentligt, kontakta er handläggare

Kan inte återbetala kostnader

Om ni har återbetalningskrav men inte har möjlighet att återbetala, behöver ni kontakta er handläggare.

Vår utgångpunkt är att pengarna ska återbetalas. Men våra beslut bör inte leda till att organisationer inte kan betala sina skulder i tid och hamna på obestånd. Vi har därför möjlighet att ge uppskov med betalningar eller upprätta en avbetalningsplan.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på våra nyhetsbrev för att ta del av det senaste från oss – nyheter, finansieringsmöjligheter och evenemang.

 

test

Aktuella Corona-relaterade erbjudanden

Denna ansökningsperiod slut om 17 dagar
Denna ansökningsperiod slut om 17 dagar
<p>Vi finansierar innovationsprojekt kring omst&auml;llning i sp&aring;ren av coronakrisen. Syftet &auml;r att m&ouml;ta utmaningar och f&aring;nga m&ouml;jligheter som samh&auml;llet nu st&aring;r inf&ouml;r.</p>

Information om Corona-viruset

Vinnova följer Folkhälsomyndighetens och andra expertmyndigheters rekommendationer med anledning av det nya coronaviruset.

Senast uppdaterad 30 mars 2020

Sidansvarig: Karin Tell

Statistik för sidan