Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Solcellskollen

Diarienummer
Koordinator Solcellskollen AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid oktober 2017 - oktober 2018
Status Avslutat
Utlysning Innovativa startups

Syfte och mål

Tekniken är ny, lagstiftningen är komplex, och branschen växer så det knakar. Att köpa solceller idag kommer med många frågor och funderingar: vad kan jag spara? Hur mycket ska jag ha? Och vem kan jag lita på gör ett bra jobb att installera dem? Genom att hjälpa till att räkna, erbjuda lättillgänglig information, och en marknadsplats där konsumenter kan hitta och jämföra duktiga lokala solcellsinstallatörer, gör Solcellskollen en investering i solceller enklare, tryggare och mer ekonomisk.

Resultat och förväntade effekter

Tack vare Vinnova har vi fått förutsättningar att etablera Solcellskollen som en av de viktigaste tjänsterna på den svenska solcellsmarknaden. Flera hundra användare är dagligen inne på sidan där de räknar, läser och letar leverantör. Solcellskollen ger även ut en populär podcast om framtidens energisystem, där bl.a. energiminister Ibrahim Baylan och flera entreprenörer i energisektorn har blivit intervjuade. Under projektets gång har Solcellskollen förmedlat fler än 100 solcellsinstallationer.

Upplägg och genomförande

Under projektet fokus legat på att stärka Solcellskollens onlineprofil - att attrahera besökare till sidan är vårt viktigaste redskap för att skapa värde och driva försäljning. Vi har skapat konsumentinriktat innehåll, både i form av blogginlägg och podcastavsnitt, och utvecklat mjukvara som bidrar till bättre användbarhet, ökad sökbarhet, och bättre matchning mellan leverantörer och användare. Vi har gjort över tio villaträffar där vi informerat om solceller, samt besökt flera branschträffar för att stärka relationerna till våra nya och befintliga kunder.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 21 oktober 2017

Diarienummer 2017-04221

Statistik för sidan