Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

SIGN: Studier av inbäddad designkapacitet i regional utveckling

Diarienummer
Koordinator Linköpings universitet - Institutionen för datavetenskap
Bidrag från Vinnova 600 000 kronor
Projektets löptid november 2013 - april 2015
Status Avslutat

Syfte och mål

Projektet SIGN har följt tre pionjärprojekt som haft som syfte att integrera design i sin egen verksamhet, och som använt sig av designbaserade ansatser för detta. De tre pionjärprojekten har arbetat på tre olika sätt med att integrera design i utvecklingsverksamhet.

Resultat och förväntade effekter

Under projektets gång har vi påbörjat utvecklingen av två modeller som handlar om designkapacitet i offentliga tjänster och readiness-bedömning av designföretag i relation till offentliga tjänster. Resultaten från projektet visar också tydligt att det inte finns en självklar lösning, som ett designlab eller informationsspridning om värdet av design, utan fokus

Upplägg och genomförande

Resultaten från projektet visar också tydligt att det inte finns en självklar lösning, som ett designlab eller informationsspridning om värdet av design, utan fokus för att uppnå integration av design i offentliga tjänster bör ligga på att bygga upp organisationens designkapacitet. Det i sin tur kan göras på ett flertal olika sätt.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2013-05445

Statistik för sidan