REVaMP2 Svenska Konsortium

Diarienummer 2016-02804
Koordinator Göteborgs Universitet - DATA OCH INFORMATIONSTEKNIK
Bidrag från Vinnova 12 356 148 kronor
Projektets löptid november 2016 - december 2019
Status Pågående
Utlysning EUREKA-kluster medfinansiering

Syfte och mål

Projektet REVaMP2 ska utveckla teknologi för att hjälpa svenska företag som producerar variationsrik programvara att uppnå kortare time-to-market och ökad flexibilitet. Metoderna, verktygen och tekniköverföringen från REVaMP2 kommer att avsevärt föbättra industriell praxis när det gäller att hantera variationer i programvara. Den samverkan, kunskapsöverföring och korsvalidering av forskningsresultat som planeras på Europanivå kommer att tillåta svenska partners i REVaMP2-konsortiet att bedriva forskning och utveckling bortom vad ett enskilt företag kan uppnå.

Förväntade effekter och resultat

Resultaten från REVaMP2 kommer att användas direkt av industriella partners i deras pågående utvecklingsprojekt, och kommer att stärka deras konkurrenskraft på marknaden genom tillgång till nya metoder för att anta och förbättra SPLE-praxis. I synnerhet värdekedjan för mjukvaruintensiva system, som kommer att utökas med metoder för att dra nytta av tidigare lösningar och hantera komplexa produktlinjer.

Planerat upplägg och genomförande

Med ABB, SCANIA och SAAB innefattar det svenska klustret av REVaMP2-projektet några av de största svenska tillverkarna av variationsrika system i kraftelektronik, bil-, flyg- och försvarsindustrin. Genom Altran har klustret stöd av en global ledare inom innovation och högteknologiska konsulttjänster. Projektet har tre akademiska partners, GU, KAU och KTH, som stöttar med kompetens och tidigare forskningsresultat inom områdena software-variability management, programvaruarkitektur och verifiering och validering av programvara.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat och innehållet är inte granskat av våra redaktörer.