Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

EUREKA ITEA3 REVaMP2 Svenska Konsortium

Diarienummer
Koordinator Göteborgs Universitet - DATA OCH INFORMATIONSTEKNIK
Bidrag från Vinnova 12 259 300 kronor
Projektets löptid november 2016 - januari 2020
Status Avslutat
Utlysning Eureka-kluster medfinansiering

Syfte och mål

ITEA 3-projektet REVaMP² syftade till att utveckla och utvärdera den första omfattande automatiseringsverktygskedjan och tillhörande körbara process för att stödja design- och kodsynkronisering för mjukvarukrävande produktlinjer och därmed bidra till att göra massanpassade produkter och tjänster inom praktiskt taget alla ekonomiska sektorer mer lönsamma. Tillsammans med fyra andra länder (Tyskland, Frankrike, Spanien och Belgien) syftade det svenska konsortiet till att bidra till projektet och förbättra de involverade företagens produktlinjepraxis och tillsammans utveckla verktyg och metoder.

Resultat och förväntade effekter

ITEA-projektet etablerade framgångsrikt REVAMP-verktygskedjan som innehåller metoder och verktyg för: extraktion och visualisering, gemensam utveckling och verifiering. De integreras i en verktygskedja med ett orkestreringsverktyg, utvärderas i fallstudier. Vi utformade också respektive metodik med stödjande verktyg, till exempel en funktionsmodelleringsprocess. Det svenska konsortiet publicerade ensamt 56 artiklar och deltog i standardiseringar (t.ex. OASIS, INCOSE). Alla företag använder resultaten och argumenterar för att de väsentligt förbättrar variantrika system.

Upplägg och genomförande

En övergripande ITEA-ansökan specificerade arbetspaket, uppgifter och leveranser, mappade partners. Denna struktur fungerade bra. Oförutsedda frågor behandlades i fyra ändringar, några väldigt stora: Spanien fick inte finansiering, så WP8 (spridning av resultat) behövde ledas av ett annat konsortium, och Sverige tog över. Alla partners bidrog till leveranser och alla samarbetade med internationella partners vid fysiska möten, individuella möten och konferenser eller workshops (t.ex. SPLC´18 Göteborg, SPLC´19 Paris) eller genom empiriska studier.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 19 januari 2021

Diarienummer 2016-02804

Statistik för sidan