Enesca tävlingen - applikationer för pappersbatterier

Diarienummer 2013-04029
Koordinator Uppsala universitets Projekt Aktiebolag
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid oktober 2013 - augusti 2014
Status Avslutat

Syfte och mål

Målet var att 1) få in ideér för applikationer av enesca-batteriet, 2) informera unga människor och få dem att tänka kring energilagring.

Resultat och förväntade effekter

Resultatet är inte fullt tillfredsställande. Femtiotal förslag laddades upp vilket anses vara en låg siffra, fyrtiotal unika. Tävlingen har gett effekter främst via det sekundera syftet med projektet att sprida informationen och få unga människor att fundera och problematisera kring energilagringsfrågor.

Upplägg och genomförande

Tävlingen kommunicerades via: Branch- och facktidningar. Uppsala universitets studentinformation kansli Teknikföretagen Tekniska museet Besök vid gymnasieskolor Posters på högskolor StudentCompetition (~1600 exponeringar) En portal med tävlingsregler och instruktionsfilm skapades på www.enesca.se. Anpassad material till lärare skickades ut till biologi-, fysik- och kemilärare vid förfrågan. Tävlingen var tänkt att avslutas i början av Mars, men då tävlingsbidragen var för få (ca 10) förlängdes tävlingen och ett samarbete med SF-bio sjösattes vilket gav ca 4500besök.

Externa länkar

Projektportalen för ytterligare information om tekniken. Tävlingsportalen

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.