Den moderna hovskon!

Diarienummer 2018-00868
Koordinator AC10 Sweden AB
Bidrag från Vinnova 250 000 kronor
Projektets löptid maj 2018 - december 2018
Status Pågående
Utlysning Innovativa startups
Ansökningsomgång Innovativa startups steg 1 våren 2018

Syfte och mål

Syftet är att utveckla och utvärdera en prototyp och demoversion som ska vara underlag för produktionsverktyget och den nya moderna hovskon. Målet är att ge hästägare möjligheten att applicera den moderna hovskon på sin egna häst utan spiksöm och lim samt kunna välja vilken typ av sko de ska använda beroende på aktivitet. Hovskon fungerar precis som när vi själva väljer skor beroende på om vi ska på bal eller ut och jogga. Hovskon ska vara ett självklart val när hästägare behöver skydda hästens hovar, under alla tillfällen, dygnet runt, vid behov och vid rehabilitering.

Förväntade effekter och resultat

Projektet har fått ett patent på den nya moderna hovskon och projektet ska resultera i att tillverka en prototyp och flera demoversioner, till för validering, marknadsföring och framtagande av produktionsverktyg.

Planerat upplägg och genomförande

Planen och genomförandet kommer övergripande ske i 6 STEG! 1. Gjuta modeller och skapa korrekta ritningar. 2. 3D prototyptillverkning i kevlar/stål till för att testa på levande häst. 3. Utvärdera prototyp på levande häst. 4. Uttagning av sluten testgrupp och skapa mall för testkriterier 5. Tillverka demoversioner som testgrupp ska använda 6. Analys och utvärderingsrapport som leder vidare till hur produktionsverktyget skall tillverkas

Externa länkar

Den moderna hovskon!

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.