Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Hacket som ska ta fram AI-lösningar för jämställdhet

Arrangör: Silicon Vikings, Accenture, Vinnova och Nordic innovation house Silicon Valley Virtuellt mån 29 nov kl. 12:00 - tor 16 dec 2021

Välkommen att anmäla dig till ett globalt normkritiskt hackaton som syftar till att generera AI-lösningar som kan bidra till ökad jämställdhet.

Vill du vara med och skapa AI-lösningar som främjar jämställdhet?
Har du redan nu en kommersiell lösning i åtanke eller vill du hacka idéer tillsammans med andra?

Accenture, Silicon Vikings , Nordic Innovation House - Silicon Valley och Vinnova bjuder mellan 29 nov - 16 december in startups, företag, individer, civilsamhälle och akademiker till en 3 veckors virtuell hACTathon för att skapa kommersiella och normkreativa AI-lösningar som främjar jämställdhet.

Tre vinnande lag belönas med ett skräddarsytt pris för att vidareutveckla lösningen.

Hacket fokuserar på AI-lösningar inom sex jämställdhetsområden: jämställd hälsa, jämställd ekonomi, jämställd makt och inflytande, jämställt omsorgsarbete, jämställd utbildning och mäns våld mot kvinnor. 

Deltagarna kommer att ges möjlighet att arbeta med normkritiska och normkreativa innovationsprocesser genom Vinnovas metodverktyg NOVA  - för normkreativ innovation och Stanford Universitys metodverktyg Intersectional Design Cards – Explore, analyze and invent inclusive design solutionsTre vinnande teams kommer att få ett skräddarsytt stöd i att utveckla sin ide och lösning vidare. 

De vinnande teamen kommer att få ett skräddarsytt pris för att vidareutveckla lösningen. 

Anmälan är öppen och det går att ansluta även när hacket har startat.

Alla med ett brinnande intresse för jämställdhet, normkritik och AI uppmuntras att delta. Du kan vara forskare, företagare, student eller anställd – alla behövs! Vi efterfrågar kompetens inom datavetenskap, jämställdhet, normkritik, affärsutveckling och inte minst AI. Team kan anmälas kompletta från start men det kommer också gå att hitta teammedlemmar via hackplattformen genom guidning av processledare.  

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Moa Persdotter

Handläggare

+46 8 473 30 17

Sophia Ivarsson

Handläggare

+46 8 473 31 60

Senast uppdaterad 9 november 2021

Statistik för sidan