Triggerbee Consent vägleder EU-företagen i hanteringen av den nya dataskyddslagen

Diarienummer 2018-01883
Koordinator Triggerbee AB
Bidrag från Vinnova 1 211 175 kronor
Projektets löptid maj 2018 - augusti 2019
Status Pågående
Utlysning Innovationsprojekt i företag 2018
Ansökningsomgång Innovationsprojekt i företag - våren 2018

Syfte och mål

Genom projektet kommer Triggerbee att ta fram en mjukvarutjänst för att hjälpa små och medelstora EU-företag att efterleva den nya dataskyddslagen GDPR. Mjukvarutjänsten kommer att stödja företag i tre av de viktigaste områden av GDPR: a) informera om hur man samlar in och hanterar data, b) insamling av samtycken och c) dokumentering av samtycken. Tjänsten kommer finnas tillgänglig på många europeiska språk.

Förväntade effekter och resultat

Vår lösning gör att företag utan speciell kunskap i juridik kan leva upp till delar av den nya dataskyddslagen. Tjänsten blir integrerad med marknadens populäraste system för personuppgiftsregister inom marknadsföring (olika e-postmarknadsföring, CRM), vilket ytterligare ökar dess funktionalitet och levererar ett stort kundvärde. Vår lösning leder till ett mer transparent digitalt samhälle där vi kan tillvarata både individens rättigheter till sin data men också företagens intresse av att bli mer träffsäker i sin kommunikation.

Planerat upplägg och genomförande

Projektet genomförs tillsammans med dataskyddsjurister och utvalda kunder vilket säkerställer att vår lösning fyller behovet hos kunderna. Projektet är indelat i olika moment: undersökningar av den europeiska marknaden, utreda tekniska förutsättning, definiera kravspecifikationen tillsammans med våra referenskunder, utveckling och tester i iteration.

Externa länkar

https://triggerbee.com

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat och innehållet är inte granskat av våra redaktörer.